A végzet órája (2018)

Hirdetés

A végzet órája (2018) – Teljes film adatlap – Eli Roth legújabb filmje egyben mesés és ijesztő lesz. A főszerepben pedig Cate Blanchett és Jack Black bukkanhat fel.

A végzet órája online film adatlap

 

Magyar cím: A végzet órája
Eredeti cím: The House with a Clock in Its Walls
Műfaj: családi, fantasy, horror
Premier (USA):  2018. szeptember 21.
Mozipremier (Magyar): 2018. november 1.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Eli Roth
Forgatókönyvírók: Eric Kripke, John Bellairs
Filmstúdió: Amblin Entertainment, Mythology Entertainment

 

A végzet órája (2018) története:

Lewis Barnavelt (Owen Vaccaro) ideje korán elveszti a szüleit, így Michiganbe költözik, ahol a nagybátyja, Jonathan (Jack Black) neveli őt tovább. A férfiről azonban különös dolog derül ki, jártas a mágia világában. Ez a képesség azonban nem csak a jóknak adatott meg és nem csak jó célra lehet használni. Így kerül a képbe Isaac Izard (Kyle MacLachlan), egy gonosz varázsló, akinek eltökélt szándéka, hogy a világot a pusztulásba döntse. Izard ehhez el is készített egy végzetes erejű varázsórát, amely a végítéletig számol vissza. Az óra most annak a háznak a falai közt van elrejtve ahol Jonathan él. A férfi és Lewis igyekeznek a különös szerkezet nyomára bukkanni, azonban sietniük kell – már nincs sok idejük, ugyanis Isaac Izard felesége, Selena (Renée Elise Goldsberry) mindenképpen szeretné megkaparintani az órát és befejezni azt, amit a gonosz varázsló elkezdett.

Szereplők:

Cate Blanchett, Jack Black, Lorenza Izzo, Colleen Camp, Renée Elise Golsdberry, Kyle MacLachlan, Oewn Vaccaro, Sunny Suljic, Alli Beckman, Perla Middleton, Braxton Bjerken, Charles Green, Ricky Muse, Trinity L Beals, Christian Calloway

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Eli Roth neve színészként és rendezőként is ismerős lehet. Utóbbi minősítésben azonban most meglehetősen új fába vágta a fejszéjét. A végzet órája ugyanis az első olyan műve, amelyet irodalmi mű ihletett. Először készített olyan filmet is, ami gótikus témával bír, de A végzet órája, habár hátborzongató alkotás mégis felfogható családi filmként is. Nos, Eli Roth ez utóbbit sem készített még korábban. Így aztán ez az első Eli Roth film, amely nem kapott R-es besorolást.

Az alapul szolgáló történet egyébként John Bellairs könyve. Az író több fiatal felnőtteknek szóló sztorit is papírra vetett, mindegyik gótikus beütéssel bírt és a természetfeletti dolgokat feszegette, Lewis Barnavelt karaktere pedig több helyen is előkerült. Így talán nem is zárható ki, hogy siker esetében akár valamiféle folytatásban is gondolkoznak a készítők.

A forgatókönyvet az az Eric Kripke írta, akinek az Odaát című sorozatot köszönhetjük, de a 2005-ös Boogeyman sztoriját is ő ötölte ki.

A produkciós munkálatokban az Amblin Entertainment is részt vett, amelynek alapítója Steven Spielberg. Eli Roth hatalmas rajongója a rendezőnek. A cápa és a Poltergeist a kedvence nagytapasztalatú kollégájától. Valamint érdekesség lehet, hogy Eli Roth és a Spielberg-féle Amblin között már korábban is volt kapcsolat. Roth 1997-ben egy kisebb szerepben feltűnt Az elveszett világ: Jurassic Parkban.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE