A víz érintése (2017)

Hirdetés

A víz érintése – Guillermo del Toro ez alkalommal sem hazudtolja meg önmagát. Egy újabb abszolút rá jellemző történetet mesél el a nagyérdeműnek most éppen Sally Hawkins főszereplésével.

A víz érintése online film adatlap

A víz érintése (2017)

 

Magyar cím:  A víz érintése
Eredeti cím: The Shape of Water
Műfaj: kaland, dráma, fantasy
Mozipremier (USA): 2017. december 8.
Mozipremier (Magyar):  2018. február 22.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Guillermo del Toro
Forgatókönyvírók: Guillermo del Toro, Vanessa Taylor
Filmstúdió: Bull Productions, Double Dare You (DDY), Fox Searchlight Pictures

A víz érintése története:

A hidegháború idején járunk, egy szigorúan őrzött kormányzati helyen, egy laboratóriumban. Itt dolgozik Elisa (Sally Hawkins), a törékeny, meglehetősen csendes és visszahúzódó lány. Elszigetelt és magányos helyen tölti a mindennapjait, ám ő ezt cseppet sem bánja, sőt nagyon is az ínyére van. Egy nap azonban minden megváltozik, kolléganője, Zelda (Octavia Spencer) ugyanis egy elképesztően titkos kísérlet nyomaira bukkan, Elisa-t is beavatja, a nő számára pedig nincs visszaút. Teljesen megbabonázza őt az újdonsült felfedezés.

Szereplők:

Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Octavia Spencer, Michael Stuhlbarg, Doug Jones, David Hewlett, Nick Searcy, Stewart Arnott, Nigel Bennett, Lauren Lee Smith, Martin Roach, Allegra Fulton, John Kapelos, Morgan Kelly

Képek, plakátok:

Előzetesek, videók, szpotok, jelenetek:

 

Érdekességek, hírek:

A víz érintése talán bizonyos szempontból hasonlít egy korábbi Guillermo del Toro alkotáshoz, hiszen A Faun labirintusa is háborús környezetben játszódik és ott is találkozhatunk mágikus elemekkel.

A projekt előkészítésén a direktor meglehetősen hosszú ideje dolgozik már. Még a Tűzgyűrű elkészítésekor látott neki az ötletelésnek. Végül pedig úgy döntött, hogy nem is a Tűzgyűrű 2. részét rendezi meg, hanem A víz érintése elkészítésének lát neki.

Az első előzetes meglehetősen pozitív reakciókat kapott. Kevin Smith rendező egészen pontosan így fogalmazott, amikor meglátta a trailert: „Hülyén hangzik, hogy én valaha is rendezőnek neveztem magam, amikor valami olyan gyönyörű dolgot látok, mint ez.”

A gyönyörűség a forgatásokon is jellemző volt. Octavia Spencer-nek például annyira megtetszett néhány kellék, hogy a munkálatok végeztével megkérte del Toro-t, hogy néhány ilyet hadd tartson meg saját részre. Spencer amúgy a rendezőért is odáig van. Egy interjúban elárulta, hogy bármit hajlandó lett volna megtenni azért, hogy Guillermo del Toro-val dolgozhasson együtt.

A film forgatásai 2016. augusztus 15-én kezdődtek meg és egészen november 6-ig tartottak.

A szereposztás egészen parádés. Oscar és Golden Globe díjra jelölt színészek sorakoznak fel az alkotásban. Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins és Michael Stuhlbarg is ilyen színész. Octavia Spencer és Doug Jones pedig nyertek is aranyszobrát az Oscar-díj átadón.

Igaz Richard Jenkins karakterét eredetileg Ian McKellen játszhatta volna el.

Hawkins és Stuhlbarg ráadásul nem is először dolgozhattak együtt. A Blue Jasmine volt az első közös munkájuk.

Megjelenésében A víz érintése talán egy kicsit a Pokolfajzat című filmet is idézi. Guillermo del Toro viszont elmondta, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz.

Del Toro terve először az volt, hogy a filmet fekete-fehér kivitelben készíti el. Erről később letett.

Guillermo del Toro alkotása meglehetősen komolyan hasított a Golden Globe-on. Hét jelölést kapott a film, amelyből aztán végül kettőt be is váltott. A Legjobb rendezés és a Legjobb eredeti filmzene kategóriában is győzni tudott az új üdvöske.

A díjátadókon pedig egyébként is komoly sikereket ért el. Érdemes szót ejteni az Oscar-díjról is. A víz érintése 13 jelölést kapott.

Többek között a Legjobb film, a Legjobb forgatókönyv, a Legjobb női főszereplő, a Legjobb férfi és női mellékszereplő, a Legjobb fényképezés kategóriákban is megméretteti majd magát a márciusi díjátadón.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE