The Walking Dead 7. Évad 1. rész – Kritika

Hirdetés

Elstartolt a The Walking Dead hetedik szezonja és hát szó se róla kellő mértékű brutalitást és terrort sikerült beleszorítani ebbe az epizódba. Nem is tudom volt-e már bármelyik tévés showban ilyen mértékű brutalitás és lelki terror. Bármennyire is szeretnék spoiler-mentes maradni az most lehetetlen, így szigorúan csak akkor olvass tovább, ha már túl vagy az adott epizódon.

the-walking-dead-7-evad-1-resz-kritika-1

Azt hiszem most sikeresen beváltották ígéretüket a készítők és valami olyat kaptunk a sorozattól, amit eddig még soha. Most még talán a fanyalgók is egyet fognak érteni. Azt kell mondanom, hogy a hatodik évad végi cliffhanger is értelmet nyert. Hiszen a látottak után bőven kevés lett volna, ha megmutatják akkor, hogy kit is csap szét a Megmentők vezére, Negan. Főként, hogy ez csak a jéghegy csúcsa volt ugye.

A már többször hangoztatott folyamatos lelki terror jellemzi az epizódot. Talán nem is az a legkeményebb, ahogy Negan kivégzi a kiszemelteket. Mert hogy kettő is akadt. Hanem az ahogy megtöri Ricket. Sokat olvashattunk erről a nyár folyamán. Több nyilatkozat is született arról, hogy a gyilkosságok után még magunkhoz térni sem lesz időnk, folyamatosan az arcunkba kapjuk Negan eljövendő új világa minden sötét kis sarkát.

Az az igazság, hogy én eddig is szerettem a sorozatot és az általa teremtett komor, drámai hangulatot, de kellett már ez a kis vérfrissítés. Jeffrey Dean Morgan karaktere nagyon kellett már ide és az is, hogy megváltozzanak az erőviszonyok.

the-walking-dead-7-evad-1-resz-kritika-2

Szóval a Hetedik évad ott folytatódik ahol a hatodiknak végeszakadt, illetve egy kis ugrás mégis csak volt az időben, ugyanis közvetlenül Lucille vérengzése után kapcsolódhatunk be és a kivégzéseket Rick flashbackkjeiből követhetjük végig. Alapjában véve a papírforma teljesült, azzal a kivétellel, hogy két áldozatunk volt, de ez is ötletesen volt megoldva.

Abraham lett a kiválasztott, ami sejthető is volt, mivel a kis vörösön kívül kevesen bírták volna ilyen jól az első ütést. Aztán Daryl kirohanását követően egy pillanatra majdnem elhittem, hogy ő is Abraham sorsára jut, de Negan itt is megtréfálta a csapatot és Glenn lett az akinek a koponyáját ripityára zúzta.

Bármennyire is csíptem Abraham karakterét, Glenn haláltusája jóval drámaibb lett, ráadásul Greg Nicotero-nak, a sorozat maszkmesterének munkája is akadt Steven Yeun karakterével. Itt teljes mértékben követték a képregényes verziót.

the-walking-dead-7-evad-1-resz-kritika-3.jpg

Viszont jött egy újabb eltérés, itt még mindig nem köszönt el a Megmentők vezére, hanem egy kis kirándulásra invitálta Rick-et. A célja az volt, hogy végérvényesen megtörje. Százszázalékosan ez még mindig nem sikerült, de ami ezek után következett azzal sikert könyvelhetett el Negan. Bár nyilván nem sikerült végérvényesen kutyát nevelni hősünkből, egyenlőre kénytelen behódolni. Főként, hogy Darylt túszként fogva tartják, így perpill nehéz is lenne bármit lépni.

the-walking-dead-7-evad-1-resz-kritika-4

Az évad nagy része, de minimum az első fele, úgy fog eltelni, hogy kis csapatunk igyekszik magához térni. Igaz ez nehéz lesz abban a nyomásban, amiben Negan fogja tartani őket.

Egy új, sötétebb világ köszöntött be a The Walking Dead amúgy is komor világában. Ez pedig nagyon sok új lehetőséget hordoz magában. Bízzunk benne, hogy az első epizódhoz hasonló kőkemény évadot kapunk elejétől a végéig.

Jövőhét hétfőn folytatódik a hetedik évad, amit aznap este meg is tekinthettek este 22:00-től szinkronosan a Fox jóvoltából. Illetve olvasgassátok addig is a hazai The Walking Dead rajongói oldalt a Facebookon. Na meg persze minket, mert igyekszünk mindig a legfrissebb infókkal szolgálni más horrorfilmek mellett a sorozat háza tájáról is.

 

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE