The Walking Dead 8. évad 2. rész – Kritika

Hirdetés

Megkaptuk ismét a heti The Walking Dead adagunkat, ami unalmasnak éppen nem volt mondható. Akció bőven kapott helyet az epizódban, akadt némi dráma is és még egy nagy visszatérést is sikerült a végére belezsúfolni.

Beindult a több fronton zajló háború, emellett nem is nagyon jutott idő a karakterekre úgy igazán, de személy szerint én úgy gondolom, hogy ez nem is nagy baj. Az elmúlt két évadban foglalkozhattunk velük eleget, nem olyan nagy gond az, ha most kicsit más dolgokra helyezik a hangsúlyt. Sőt, talán még ideje is volt már. Igaz, Rick szembesülhetett magával, de erről majd később.

Egy újabb jól szervezett támadás érte a Megmentőket, vagy Megváltókat, ki hogy szereti. A sufnituningolt verdák mögül megint záporoztak a golyók az ellenségre, inkább kevesebb mint több sikerrel. Ugyan kifejtették, hogy nem az a cél, hogy mindenkit lelőjenek, elég beszorítani őket és a holtak megoldják a többit. Igaz, hogy én nem értek hozzá, de lőszer szempontjából talán egyszerűbb lett volna mindenkit kilőni a brantba, mint lődözni a vakvilágba.

Ez a lépés annyira meglepte a Megmentőket, hogy egyikőjük gyakorlatilag már szinte magára húzta az egyik hullát, hogy ugyan harapja már torkon. Minimális veszteség azért érte az alexandriai brigádot is, de semmi komoly.

Egy másik fronton már jóval ismerősebb helyszínnel találkozhattunk. Itt már egyszer rendeztek Rickék nagytakarítást, aminek tudjuk mi lett a vége. Most, ugyan nem megy olyan simán, de újra sikerül bevenni a szatelit állomást.

Kisebb veszteségek itt is akadnak, még azt is hihettük egy fél pillanatra, hogy Morgannek is komolyabb baja esett, de hamar megtudtuk, hogy természetesen csak egy karcolás. Ennek köszönhetően felpattan és terminátor módba kapcsolva, egy golyó, egy ember alapon mindenkit lelő, aki az útjába toppan. Kivéve persze azt a Lukács Laci imitátort, mivel Jézusnak, már másodszor, nevéhez hűen a lelkiismerete azt diktálja, hogy ezt bizony nem szabad.

Ebben az epizódban kicsit Dale-re emlékeztetett, ő volt mindenki lelkiismerete az első két évadban. Ilyen helyzetben ebből a túszejtésből csak probléma származhat, semmi több.

Ha pedig már problémákról esik szó, akkor a harmadik helyszínen harcoló, illetve fegyvert kereső Ricknek és Darylnek is kijut belőle. Valamiért nem jó fülest kaptak a fegyverekről, és egészen másba futnak bele. Rick gyakorlatilag saját magába, és ezzel csak akkor szembesül, mikor rájön, hogy csak egy, a gyerekét védelmező apát aggat fel a falra. A falon lévő tükörnek hála pedig azzal is szembesülhet, hogy mivé is vált az évek során.

Még talán fel sem ocsúdtunk a helyzetből, mikor az öreg seriff ismerős arcokról talál képeket, és bizony egy ismerős hang meg is szólítja. A visszatérőnk nem más mint Morales.

Ő volt az, aki a családjával inkább külön utakat választott mikor Rick és a többiek az atlantai CDC központ felé vették az irányt. Látszik Moralesen, hogy hozzá se voltak kegyesek az elmúlt évek, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a Megmentők sorait gyarapítja. Érdekes szál lehet ebből, főként, ha nem írják ki a következő epizódok valamelyikében egyből.

Nyilván már egy ideje tudja, hogy valójában kik ellen is harcolnak, mivel túl nagy meglepettség nem ült az arcán, mikor meglátta egykori úti társát. Mindenesetre kíváncsian várom, hogy mit is hoznak majd ki ebből a bukott helyzetből.

A készítők egyelőre igyekeznek az akcióra helyezni leginkább a hangsúlyt. Az évad javarészt várhatóan ezt az adok kapok helyzetet fogja előtérbe helyezni. A következő epizódokban nyilván fordul a kocka és visszavágnak a Megmentők is.

Az előzetesből az is kiderül, hogy Nem csak Ezekiel-ék, hanem Morgan-ék is szorult helyzetbe kerülnek. Azt pedig tudjuk, hogy Rick és Daryl már abban van Morales jelzésének köszönhetően. Jövőhéten folytatás, addig pedig olvasgassátok a hazai The Walking Dead oldalt a Facebookon.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE