The Walking Dead 8. évad 5. rész – Kritika

Hirdetés

A The Walking Dead alkotói olyat tettek az ötödik résszel, amit már régóta vártunk. Reményt adtak, és megmutatták, hogy van itt még kraft, és ehhez még csak golyózápor sem kellett. Mindemellett néhány hiányos kép is összeállt az eheti epizódnak köszönhetően. Nem lehet mást mondani, csak azt, hogy végre, az ilyen epizódok miatt szerettük meg a The Walking Dead-et.

Mi is helyet foglalhattunk egy kicsit Negan kerekasztalánál, ahol Gregory ismét igyekszik bebizonyítani, hogy nem több egy átlagos gyáva féregnél. A nagyfőnök nem is nagyon eszi meg a dumát, de időben érkezik meg az alexandriai és hilltopi társaság, hogy félbeszakítsa a megbeszélést. A többi meg ugye már történelem.

Előtérbe került végre a faházban ücsörgő Negan és Gabriel. Őszintén szólva a franc se gondolta volna, hogy ilyen jól fog működni ez a páros. A párbeszédük, illetve a gyóntatás minden pillanata remek volt. Egyszerűen üdítő volt nézni, főként, hogy végre találkozhattunk Negan emberi és cseppet sem ripacs oldalával. Teljesen más megközelítésbe helyezte az epizód az aktuális főgonoszt. Igaz, ez a jelző már eddig is megkérdőjelezhető volt.

Azt már eddig is láthattuk, hogy a Megváltók közül mindenki Rick-et hibáztatja az emberek haláláért, így van ezzel Negan is. Látszik, hogy ő tényleg elhiszi, hogy egy működőképes világot épít. Természetesen csak megközelítés kérdése. Az előző évadban úgy mutatták be a munkásokat, mintha holmi rabszolgák lennének, most pedig mikor ténylegesen találkozhattunk velük, akkor áldották nemes vezérük nevét.

Kaptuk némi betekintést is Negan előéletébe, és még ha nem is szenteltek rá egy epizódot, azért egy kis szeletet mégis kaphattunk a tortából. Sőt, amit talán még ennél is jobban kedveltem az az, hogy végre kezdtek valamit Gabriel karakterével. Érdekes kapocs lehet ő a későbbiekben még a Megváltók és lázadók között, már ha nem igyekszik most feldobni a pacskert. Lett volna esélye megölni Negan-t, de már tudjuk, hogy annál rosszabb lépést nehéz lenne elkövetni, mert akkor tényleg elszabadulna a pokol.

Érdekes lesz még Eugene és Dwight közötti szál is. Képes lesz-e az áldoki feldobni a téglát, vagy esetleg asszisztál majd neki. Bár ezt kétlem, nem igazán van vére hozzá. Nem éppen a bátorság az a szó, ami róla először eszünkbe jut.

Rick és Daryl civakodásáról is érdemes néhány szót ejteni. Akárcsak két testvér. Összeugrottak, ami már várható is volt, akad már egy ideje egy kis látható feszültség köztük. Ezzel sikerült értékes készleteket pazarolniuk, és hamar rá is jöttek, hogy jó nagy faszságot csináltak. Na, de ilyen helyzetben kinek lehet ezt felróni.

Az eheti epizód mindenben jeleskedett, amit jó ideje hiányoltunk. Remek dialógusokat sikerült írni, működött a karakterek közti kémia, gyönyörű maszkok, bár ezekkel soha nem szokott baj lenni. Válaszokat kaptunk kérdésekre és képesek voltunk még Negan-ért is aggódni. Végre egy igazán hatásos epizód, ami az eddigi évad legerősebbjére sikeredett. Legalább ezt a szintet jó lenne tartani végre.

Folytatás jövőhét hétfőn, este 22:00 Fox. Addig pedig olvasgassátok a hazai The Walking Dead rajongói oldalt a Facebookon.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE