The Walking Dead: Ecc pecc kimehetsz…

Hirdetés

Néhányan foglalkoztak már a kérdéssel, hogy kit is veszítettünk el a The Walking Dead utolsó epizódjában és rengeteg vitát is robbantott ki a téma.  Most mi is szeretnénk összeállítani a saját kis listánkat arról, hogy kinek, illetve kiknek a halála lehet a legvalószínűbb. Az írásunk gazdagon tartalmaz majd spoilert a sorozattal és a képregénnyel kapcsolatban is, így mindenkinek saját felelősségre ajánlott az olvasás.

A hatodik évad végeztével rengeteg dühös kommentbe lehetett belefutni szerte az interneten, ami érthető is a rajongók szemszögéből. Negan igen hatásos belépője után mindenkit egy kérdés izgatott, hogy kire esik a választás. Ki lesz az akivel a Megmentők vezére példát statuál és Lucille segítségével ripityára zúzza a koponyáját.

Ennek ellenére a feszült pillanatok és a kiszámolós végén mi nézhettünk farkasszemet Negannel, illetve az operatőr, akivel most nem tudjuk mi lett. Az áldozat szemszögéből kaptuk meg a súlyos csapásokat, aztán nem volt más csak sötét képernyő, a koponya törésének hangja, az agyvelő cuppogása ahogy újra és újra lesújt a baseball ütő, sikítozás és csalódottság…

A csalódottság nyilván jogos, főleg ha hat hónapot kell várnod a válaszra. Kellett is magyarázkodniuk ezek után az alkotóknak. Greg Nicotero-t még saját anyukája is kérdőre vonta, Kirkman pedig azzal takarózik, hogy majd a hetedik évad első epizódjában megtudjuk miért is volt szükség a cliffhangerre.

Nagyon bízok benne, hogy nagy dolgot takargatnak és nem csak a nézettség miatt tették ezt. Nem hinném, hogy erre van szüksége ennek a sorozatnak a nézők tévé elé csalogatásához, illetve vannak erre jobb húzások is. Mindenesetre azt elérték, hogy gyakorlatilag felrobbanjon az internet és kommentháborúkat indítottak el.

Az már persze más kérdés, hogy a háború nagyjából ellenük irányult eme faszányos húzás miatt. Kaptak hideget, meleget, de főként hideget.  Az ígéret viszont egyöntetűen mindenkitől ugyanaz, aki részt vesz a szériában. Brutális és kemény kezdésre számíthatunk októberben, valamint arról is szó esett, hogy kedvenceinket más szerepekben fogjuk látni az eddig megszokott helyett. Nyilván ez annak köszönhető, hogy az erőviszonyok hatalmasat változnak.

Most viszont már túl vagyunk a félidőn, szép lassan közeledik október és kezd újra aktuálissá válni a téma. Köszönhető ez a Comic-Conon bemutatott előzetesnek és a szép lassan csöpögtetett képeknek. Ez vitt rá engem is, hogy kipattintsak egy hideg sört és körüljárjam kicsit a témát. Na meg az, hogy imádom ezt a szériát, kisebb nagyobb hibái ellenére is.

Szóval az, hogy ki marad játékban októberben igencsak kérdéses még, bár szerintem a nagy részük kizárható, ha tényleg nagy durranást terveznek. Jó néhány olyan karakter térdel a megváltók nagyfőnöke előtt, akinek az elvesztése nem lenne fajsúlyos. Ha pedig egy ilyet vesztünk el jogos a kérdés, hogy baszdki, erre vártunk hat hónapot? Remélem nem ezzel a mondattal kell kezdenem októberben az évadnyitó értékelését.

A kicsit hosszas bevezető után szeretnénk tehát sorra venni a lehetőségeket, ki az akiknek a szerepe megkérdőjelezhető a jövőben. Igyekszem sorrendben haladni, a legvalószínűtlenebbtől a legvalószínűbbig.

Rick:

A King County-i seriff a sorozat és a képregény főszereplője. A képregény már a 157. epizódnál jár és Rick ugyan már itt-ott hiányos és botra támaszkodva éli mindennapjait, még mindig ő Alexandria vezére. Az ő szerepe gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlen. A rá váró események miatt és a szériában Andrew Linclon alakításának köszönhetően igazán nagy hiba lenne kiírni. Az első epizód óta velünk van és nagy valószínűséggel még sokáig így is lesz. Mindazonáltal Negan minden jobbágycsoportjánál szüksége van egy vezetőre, aki irányítás alatt tartja az övéit és hát ki is lenne alkalmasabb Rick Grimes-nál?

13775443_1573602985999187_6677152377874435629_n

Carl:

A seriffünk fiát pont annyira tartom esélyesnek, mint az apját. A kezdeti évadokban igazán idegesítő kiskölyök mára egy abszolút kedvelhető karakterré nőtte ki magát. A képregényekben is igen jó egészségnek örvend még, ott is csak a térlátása lett megpiszkálva kicsit, akárcsak a sorozatban. Vele is nagyok a kétségeim, hogy a közeljövőben kiírnák a sorozatból, vár még rá bőven feladat. A füzetekben egész érdekes kapcsolatot ápol Negannel, mondhatni a Megmentők vezére kedveli a kissrácot. Valószínűleg sok évadon át velünk lesz még. Nem igazán tudnék mit felsorolni ellenében.

13718676_1573602305999255_7090949872110146111_n

Daryl:

Elérkeztünk az első olyan szereplőhöz, akinek a képregényben nyoma sincs. Nagyjából a Megmentőknél állomásozó Dwight-ot lehetne hozzá hasonlítani, a sorozatban viszont nagyjából egymás nemezise lett a két karakter. Norman Reedus igazából Merle szerepére jelentkezett anno, de Frank Darabont és Robert Kirkman egy teljesen más lehetőséget látott benne. Daryl igazi közönség kedvenccé nőtte ki magát igen hamar. Népszerűsége az oka annak, hogy szerintem még mindig nem temetjük el, pedig a karaktere kezd eléggé beszürkülni, holott igazán nagy szabadságot ad az hogy nem szerepel a rajzolt kötetekben. Ráadásul kétlem, hogy az első ütés után felnézett volna még Neganre az állapotát tekintve. Ami a védelmére szolgál az is lehet akár a legnagyobb ellensége. Mivel igen nagy közönség kedvenc, ezért igazán tökös lépés lenne, ha az ő halálát meglépnék. De én személy szerint kétlem, hogy meglesz-e ez a bátorság a készítőkben mostanság.

13718508_1573602322665920_6903525460041576894_n

Michonne:

Igazi amazon, aki rengeteg dolgon keresztül ment már mióta beütött az apokalipszis, ennek köszönhetően kemény, mint a beton. A képregényekben is még mindig életben van. A sorozatban kvázi Andrea szerepébe lépett azzal, hogy összeboronálták a készítők Rickkel, igaz a füzetekben még mindkét női karakter éli világát. Igazi népszerűségnek örvend mindkettő szériában. Korainak látnám még a halálát és azt sem hiszem, hogy Rick ezt térdelve nézné végig. Szükség lesz még rá a Negan elleni harcokban is, kevés az ilyen jól képzett harcos az alexandriai lakosságban.

Hát igen… Rick női nem örvendenek igazán hosszú életnek. Akivel összeszűri a levet annak rövidesen harangoznak. A női karakterek közül is ő az egyetlen, akiről eltudnám képzelni, hogy nem elég neki egyetlen nagy ütés Lucille-lel. Az élete kezd pozitív fordulatot venni, ami tudjuk sosem jó előjel ebben a világban. De hogy így és most éri utol a vég azt erősen kétlem.

13770423_1573602989332520_1864042973318224326_n

Maggie:

Maggie a második évad óta velünk van és a képregényben is fontos szerepet tölt be mind a mai napig. Ott már jó ideje átvette a Hilltop vezetését Gregorytól. Gyakorlatilag elvesztette már az egész családját és csak Glenn van neki, illetve a születendő gyermekük, akiről még nem tudni megmarad-e. Maggie rosszullétének köszönhetően kelt útra a csapat Hilltop felé és ez adott esélyt a megmentőknek ahhoz, hogy csapdába csalják őket. Az idősebbik Green lány nagyon rossz bőrben van, ő Darylhez hasonlóan nagy valószínűséggel nem bírna ki egyetlen csapást sem Negantől.

Ha követik a képregényt a készítők, akkor még hosszú élet vár rá, rengeteg tennivalóval. Szó se róla, elég brutális lenne az, ha Negan egy várandós nővel végezne, biztos hogy durva reakciókat váltana ki. Maggie félig meddig a halálán van így is, ha nem érnek vele időben a dokihoz akkor nem kell baseballütő ahhoz, hogy bevégezze. Dehogy ezt meglépnék afelől nagyon nagyok a kétségeim.

13769523_1573602362665916_481146437977047307_n

Aaron:

Aaront úgy ismertük meg mint Alexandria toborzóját. Kedvelhető karakter a sorozatban és a képregényben egyaránt. A füzetekben nagyon úgy tűnik, hogy a 156. kötetben utolérte a vég, de az a sorozat hetedik évadjától még nagyon messze van, mivel Negan megjelenése a 100. jubileumi számban következett be. Meg hát valljuk be, kit ütne szíven az ha csóringert csapkodná fejbe Jeffrey Dean Morgan? Valószínűleg senkihez nem nőt annyira hozzá. Az esélye megvan természetesen, de ritka elcseszett egy lépés lenne ez a készítőktől. Egyfelől biztonságos lenne az ő karakterét levenni a sakktábláról, másfelől itt ez azért keltene felháborodást mert hat hónap? Ezért? Nem hiszem el. Szóval nálam ő is a kizárt listát erősíti.

13731720_1573602292665923_8841093490241166132_n

Rosita:

Abraham és Eugene oldalán ismerhettük meg a latina nőszemélyt rögtön a börtön elesése után. A képregényben már nem színesíti az élők sorát és talán ott sem nevezhető fajsúlyosnak a halála. Keménynek viszont mindenféleképpen, ugyanis a várandós nő fejét levágják és karóba húzzák. De ez már jóval a Negannel vívott háború után következik be. Természetesen sok helyen eltér egymástól a két széria így nincs fix verzió. Szintén kedvelhető karakter, de semmi több. Észre se vesszük ha eltűnik. Az ő halála itt és most teljesen értelmetlen és lényegtelen lenne. Ezt nem is érdemes bővebben fejtegetni.

13700165_1573602999332519_8680671260598825381_n

Sasha:

Daryl-hez hasonlóan ő is csak a sorozatban szerepel. Tyreese húga is elég sok mindenen ment keresztül. Elvesztette a szerelmét, aztán a testvérét. Sokáig nem tudta eldönteni, hogy az életet választja e szívesebben vagy a halált. Mára ez megváltozott, nagy részben Abrahamnek köszönhetően, sőt már a gyerekvállalásról is szó esett kettejük között. Ezt a tervüket nagy eséllyel a Megmentők és a közelgő háború keresztülhúzzák. Az ő halála, akárcsak az előző két versenyzőé nem lenne igazán nagy mozgatórugója a történetnek, számomra legalábbis teljesen semleges. Ide valami nagy dolog kell és ez még bőven kevés lenne.

13697229_1573603025999183_582430104877217942_n

És akkor nézzük a top hármat:

Eugene:

Szintén a börtön felégetése után találkoztunk először a karakterével. A világ utolsó lehetséges megmentőjéről kiderült, hogy nem más mint egy sima csaló. A kezdeti balfaszágai miatt igazán irritáló vagy nevetséges figura tökei kezdenek végre leszállni a helyükre. Feltehetően pont most a kibontakozás kellős közepén nem fognak megválni tőle. A képregényben még mindig tevékenykedik és itt sem tennék nagy pénzt a halálára, ráadásul nem is nagyon érdekelne. Ő kapta azt a szerepet az utolsó részben, akitől a többiek sorra elbúcsúzkodtak, mivel próbálta őket menteni, de úgy gondolom ez nem több egy sima félrevezetésnél. És amúgy is, Abraham már egyszer kiverte belőle a szart, felesleges Negan-nek is megtennie.

13718615_1573602352665917_4183879486948231321_n

Abraham:

Elérkeztünk a lista második helyezettjéhez a Walking Dead Hulk-jához. Az egykori katona, aki a világ megmentésén fáradozott míg ki nem derült, hogy csak báb volt, semmi több. Teljes mértékben közkedvelt karakter, főként a remek beszólásoknak és a kiváló színészi alakításnak köszönhetően.

A képregényekben már nem élhette meg a Negannel való találkozást, ugyanis Dwight szemen lőtte egy nyíllal. A sorozatban Denise nyerte meg ezt a halálnemet, úgyhogy Abraham karaktere előtt nyitott az út bármerre. Én azt gondolom, hogy azon kevés karakter közé tartozik, aki képes lenne felállni is akár egy ilyen ütés után és az is ellene szólhat, hogy azzal ahogy Negan előtt kihúzta magát, megmutatta cseppet sem fél tőle. És igazából abban se nagyon vagyok biztos, hogy végignézné térdelve ahogy a lista utolsó helyezettjét földbe verik. Az se szól a túlélése mellett, hogy végre, főként Sasha miatt elkezdett pozitívan tekinteni a jövőre. Nem túl jó előjel, így akár befutó is lehet.

13697235_1573602309332588_4928060217900725591_n

Glenn:

Na, hát ő nevezhető közönség kedvencnek. Az első évad óta velünk van a kis szívós koreai gyerek és sokszor megmutatta már, hogy igazi túlélő. Össze se tudom számolni hányszor volt már a szakadék szélén, de mindig megúszta. Előbb-utóbb eljön az a pillanat mikor nincs több kapaszkodó, de hogy ez most történik-e meg, nyilván közel sem biztos. A valószínűsége viszont nagy. A képregényben ő volt az, akit nem kíméltek a jubileumi kiadásban, viszont ugye eltérés volt már sokszor a sorozatban. Szóval ha úgy nézzük ez nem jelent semmit. Mégis az ő elvesztése lenne a legnagyobb hatással a többi karakterre, főként Maggie-re. Kell valami, ami felrázza a kedélyeket és ez talán az lehet, még úgy is ha a legtöbb néző erre van leginkább felkészülve. Kőkemény a kisfickó, még ha nem is látszik rajta és ez okozhat akár meglepetést a Megmentők vezetőjének az első csapás után.

13710053_1573602349332584_7757043691117232285_n

Ez lenne a mi kis listánk sorba szedve, aztán majd októberben kiderül mennyire voltak sikeresek a találgatások. Ha esetleg gondoljátok, kommentben kíváncsian várjuk a ti top 3-as listátokat.

Októberig pedig kitartás.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE