XX előzetes – Elég betyárosnak tűnik a női horrorantológia

Hirdetés

Februártól lesz elérhető a tengerentúlon az XX című horrorantológia, amelynek az igazi különlegessége az lehet, hogy a négy történet mindegyik nők rendezték. Finomkodást viszont egyáltalán nem ígér az XX előzetes.

Kíváncsian várjuk, hogy mi sül  ki az XX című filmből. A horrorantológiák amúgy is meglehetősen működőképesek tudnak lenni. Az XX pedig ilyen téren is mondhatni, hogy különleges lesz, hiszen mindegyik részt női rendezőnek köszönhetjük majd.

Az XX előzetes egyelőre érdekesnek tűnik és izgalmas, néhol nyomasztó képeket is a néző elé tár, így csakis kíváncsian lehet várni, hogy a hölgyek mire jutottak.

A koncepció ötletgazdájának mindenképpen Sofia Carrillo tekinthető. Ő gondolta úgy, hogy egy ilyen női rendezős dolog akár jó is lehet. Ráadásul érdemes hozzátenni, hogy az egyes történetek főszereplői is többnyire nők. Persze, ahogy az XX előzetes is mutatja férfiak is kapnak szerepet a végeredményben.

A rendezők között találkozhatunk Roxanne Benjamin nevével, ő még ismerős is lehet. Annak idején a V/H/S filmek producere volt. Illetve később egy másik antológia a Southbound kapcsán is előkerült a neve, itt már rendezőként is tevékenykedett.

A brooklyni születésű Karyn Kusama neve szintén ismerős lehet, annak idején A bunyós csaj és az Aeon Flux fűződött a nevéhez. Ezt követően viszont inkább sorozatepizódokat vezényelt. A Masters of Sex, a CTRL nélkül sorozaton ügyködött. Valamint azért horrorfronton is alkotott már. Az Ördög bújt beléd című filmje meglehetősen felejthető Megan Fox ide vagy oda. A meghívás azonban már sokkal ütősebbre sikeredett.

St. Vincent azaz Annie Clark inkább zenei betétek kapcsán lehet ismerős. Nem is rendezett korábban, most először vitte erre a lelke.

Az extrém csajként is számon tartható Jovanka Vuckovic pedig Kanadában született, egy ideje már filmezik, de eddig többnyire rövidfilmek és egy dokumentumfilm fűződik a nevéhez. Persze a XX-ben gyártott alkotása szintén felfogható egy újabb rövidfilmként.

Az XX szereplői között pedig Melanie Lynskey, Natalie Brown, Mike Doyle, Sheila Vand, Angela Trimbur, Kyle Anne és Breeda Wool is feltűnik majd.

A tengerentúlon február 17-én érkezik a film, a premier azonban január 22-én esedékes a Sundance Filmfesztiválon.

XX előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE