Az HBO baromira készül az elkövetkezendő időszakra és számos parádésnak tűnő tartalommal rukkolnak majd elő. Most a 30 ezüst előzetes az, ami lázba hozott minket!

Ősszel rendezik meg a 77. Velencei Filmfesztivált, amelyen bemutatkozhat Álex de la Iglesia vadonatúj sorozata is, ami történetesen egy horror-fantasy lesz, ami aztán az európai HBO kínálatába is bekerül még az idei évben.

Nagyon érdemes odafigyelni a 30 ezüst című szériára, ami ha minden igaz nyolcrészes első évaddal érkezik.

Egyrészt nyilván azért, mert Álex de la Iglesia bőven bizonyított már. A Fenevad napja, a Mutáns akció, az Egy őrült szerelem balladája vagy a Bűbáj és kéjelgés is a nevéhez köthető.

A 30 ezüstben egy atya lesz a főszereplőnk, aki ördögűzőként és bokszolóként is otthonosan érzi magát, de a börtönt is megjárta már. Az egyház most úgy dönt, hogy neki egy spanyol kisvároskában kell folytatnia pályafutását. Hősünk él is a lehetőséggel és nem annyira ellenzi a dolgot, hiszen szeretne felejteni és szeretné, ha néhányan őt is elfelejtenék. Ellenségei azonban nem nyugszanak, leleményesek és rátalálnak. Ha pedig ez nem volna elég számos furcsa esemény is történik a városkában, így a helyi polgármester és állatorvos is bekapcsolódik a kalandokba, hogy fényt derítsenek az igazságra. Mint kiderül egy világot átszövő összeesküvésről van szó, amelyben egy elátkozott pénzérme is fontos szerepet játszik.

A 30 ezüst előzetes mondjuk többnyire inkább kedvcsináló jelleggel bír, hiszen fél perces lett. Azt viszont leszűrhetjük, hogy dinamikus és izgalmas alkotásra számíthatunk.

30 ezüst előzetes: