Az idei év nem tűnik gyengének horrorfilmes felhozatalban és szerencsére nem csak a nagyvásznon, hanem a képernyőn is számíthatunk néhány ígéretes darabra. Ezek közül szemezgettünk!

Kingdom

Kingdom sorozat

A Netflix dél-koreai sorozatát mindenképpen érdemes lehet megemlíteni. A végeredmény egy zombis sorozat lesz. A Vonat Busanba esetében már bizonyították nekünk, hogy zombi téren lehet számítani a koreaiakra. Jó eséllyel ezen sorozat esetében sem lesz nagyon másként. Biztató lehet, hogy a Netflix kvázi már látatlanba berendelte a második évadot. Az pedig kifejezetten izgalmas, hogy a zombijárvány a középkorban játszódik és nem csak az agyhalottak okoznak majd gondot, hanem trónvitákra is számíthatunk. A hatrészes első évad január 25-én debütál a Netflixen, természetesen egyben.

Előzetest itt találsz.

Hétköznapi vámpírok (What We Do in the Shadows)

Taika Waititi és Jemaine Clement 2014-ben megcsinálták a szerencséjüket. A nálunk Hétköznapi vámpírok címmel bemutatott filmjük világsiker lett. Waititi pedig azóta már a Marvelnek is rendezhetett, ráadásul talán a három közül a legjobban sikerült Thor filmet. 2014-es filmjük pedig már egy ideje tudható, hogy sorozatos formában is megelevenedik. Az biztos, hogy új karaktereket kapunk, a humor viszont marad a régi. Az FX-en debütálhat majd a széria, jó eséllyel valamikor tavasszal és ha minden igaz az első évad 10 részes lesz.

The Passage

Talán érdemes lett volna a sort a FOX újabb próbálkozásával a The Passage-al kezdeni, hiszen január 14-én már érkezik is az első rész. A sztori Justin Cronin azonos című regénye alapján készült, ami nálunk A szabadulás címen jelent meg. Talán egy zombis sztoriként is jellemezhetjük az egészet, ugyanis adott egy titkos kutatóbázis, ahol nem éppen etikus dolgokkal kísérleteznek. A cél persze jó, hiszen a hosszú élet titkát szeretnék megfejteni, az öregedés ellenszerét megalkotni. Csak, hogy a dolgok nem a tervek szerint sülnek el, az alanyok őrjöngő gyilkos lényekké válnak. Ráadásul kiszabadulnak a bázisról és szörnyű terrorba kezdenek és mind többen és többen válnak hasonló fenevaddá. Egyedül egy hatéves kislány, Amy az, aki a vírusra máshogy reagál, talán ő lehet a kulcs!

Ha minden igaz ez esetben is egy 10 részes első évadot kapunk.

Swamp Thing

A Mocsárlény sztori ismerős lehet, hiszen a DC képregénye már kapott mozgóképes feldolgozást. Idén viszont sorozat formájában éledhet újjá az egész. A DC Universe streaming szolgáltatásában elérhető széria a tervek szerint májusban érkezik. A történet egyik főhőse Abby Arcane, akit Crystal Reed kelt életre, míg Alec Holland bőrébe Andy Bean bújhatott, utóbbi lesz az, aki eltűnik, majd nem várt formában bukkan fel ismét – a Mocsárlényt mondjuk Derek Mears játszhatja.

13 rész vár ránk, ami viszont bizakodásra adhat okot – amellett, hogy népszerű sztoriról van szó – hogy James Wan és Gary Dauberman vagy éppen Len Wiseman neve is ott figyel a producerek között.

NOS4A2

Az AMC-n futhat be Joe Hill vaskos regényének mozgóképes átirata. A NOS4A2 egy „vámpíros sztori”, amelyben ráadásul egy alternatív univerzum is megjelenik. Főgonoszunk egy Charlie Manx nevű fazon, akit Zachary Quinto alakít. A halhatatlannak tűnő, ősi figura gyerekek lelkével táplálkozik és Karácsonyországba csábítja őket, minden földi jót ígérve. Manx és Vic McQueen útja azonban keresztezi egymást, Vic ugyanis olyat tesz, amit másnak nem sikerült – megszökik Karácsonyországból, hisz neki is különleges képessége van.

Ha minden igaz április 30-án jön az első rész és 10 részes évaddal kalkulálhatunk.