Hamarosan bemutatják a J. J. Abrams felügyelete alatt elkészült Overlord című horrort, amely a második világégés idején játszódik és nem hagy minket náci zombik nélkül. Összegyűjtöttünk néhány hasonló filmet alapozás gyanánt!

Meagan Navarro állított össze egy rövid, de annál izgalmasabb listát azon filmekről, amelyek jó alapozást jelentenek a hamarosan érkező Overlord című horror előtt. A Bloody Disgusting szerzője a náci zombis filmeket igyekezett összeszedni, abból is talán a legjobbakat. Az indulók között ugyanis között ugyanis megemlíthetjük a nem túl régi War of the Dead című filmet, ami talán még az egészen vállalhatóak közül való. Ellenben az 1982-es La tumba de los muertos viventes már nem biztos, hogy ide tartozik. Vagy említsük a Zombik tavát, ami javarészt szintén felejthető francia alkotás.

Luca Boni és Marco Ristori bűnös élvezete a Zombie Massacre 2: Reich of the Dead sem biztos, hogy az, amit szívesen néz végig az ember, de talán majd a tervezett The 4th Reich az lesz Doug Bradley és Tom Savini főszereplésével. Ez viszont még odébb van.

Azonban a kalendáriumot az 1977-es évnel kinyitva rögvest találunk egy témába vágó alkotást:

Shock Waves

Ken Wiederhorn első rendezéséről van szó, ami nem is sikerült olyan rosszul. Wiederhorn később egyébként dolgozott a Freddy’S Nioghtmares sorozaton, amiben naná, hogy Krueger apánk csapatta, talán már kevésbé ütősen, mint a filmekben. De talán Az élőholtak visszatérnek 2. részét jobb fej dolog felhánytorgatni, mert az tényleg jól sikerült.

A Shock Waves pedig szintén megérhet egy próbát. Láthatjuk benne például Peter Cushing-ot, mint SS tiszt, ráadásul habár a végeredmény egy véres horror, mégis tud ijesztő és egészen igényes, kreatív lenni. Ha esetleg eddig ez a film kimaradt, érdemes lehet szerencsét próbálni vele.

Náci zombik, Náci zombik 2.

Tommy Wirkola rendezése már a címében sem árul zsákba macskát. Oké, eredetileg Dead Snow, a magyar címadás azonban szintén pontosan körülírja, hogy mire is lehet számítani. Wirkola ráadásul úgy tudni, hogy trilógiát szeretne a filmből, ami kifejezetten jó hír. Az első film ugyanis jó volt és üdítő. Agymenés szempontjából viszont a folytatásban talán nem túlzás azt állítani, hogy sikerült még nagyobbat ütni. Politikailag még inkorrektebb, még röhejesebb és még durvább film lett a végeredmény. Talán személyes vélemény, de kifejezetten többször nézős filmről, filmekről van szó.

A helyőrség filmek

A helyőrség, vagy ha úgy tetszik az Outpost-filmek szintén kötelezőnek számítanak a témát illetően. Leginkább a Steve Barker rendezte első film az, amit muszáj látnod. Hangulatos és kifejezetten jól sikerült brit horrorfilmről van szó, amiben nem maradunk akciózás és persze náci zombik nélkül. Egy titkos, már-már elfeledett második világháborús bunkerhez tévednek hőseink, ahol nem számít csekélységnek az életben maradás.

Szintén Barker rendezésében 2012-ben elkészülhetett a második film is Fekete nap alcímmel, majd egy évre rá bemutatták A Szpecnaz ébredése című újabb felvonást, akkor már egyébként Kieran Parker vezényletével. Talán ezek kevésbé lettek jók, de ha időd engedi nyilván az egész trilógiát érdemes lehet megnézni.

Frankenstein serege

A javarészt szintén európai koprodukcióban elkészült Frankenstein serege szintén megér egy misét. Esetünkben a világháború idején járunk, amikor is a szovjet katonák igyekeznek benyomulni Németország keleti területeire. Az útjuk egy titkos náci laboratóriumon keresztül vezet, ahol egy bizonyos Dr. Victor Frankenstein folytat egészen érdekes kísérleteket. A többit valószínűleg akkor is kitalálod, ha még nem láttad a filmet. Ez esetben viszont érdemes cselekedni és pótolni azt!

Gyilkos bábok 3.

Meagan Navarro listáján még szerepel a Gyilkos bábok 3. felvonása is, ami akár szintén témába illő lehet. A széria ezen felvonása ugyanis a világháború idején játszódik, a bábokat pedig a Harmadik Birodalom szeretné megszerezni, hogy fegyverként használják őket. Érdekesség lehet ,hogy a Gyilkos bábok 3. forgatásának idején ötletként az is felmerült, hogy Magyarországon készítik el a filmet, ám az időjárás miatt végül mégsem hazánkat választották.