Andrew Lincoln a The Walking Dead című sorozat talán egyik legnagyobb sztárja. Talán kétségtelen is, hogy a sorozat hozta meg számára a világsikert. Azóta is elhagyhatatlan karaktere a szériának. Jöjjön róla 9 dolog, amit talán nem is tudtál.

A színész egyébként egyelőre tényleg annyira elmaradhatatlan része a The Walking Dead-nek, hogy Robert Kirkman már korábban megemlítette, hogy biztosan nem ő lesz az, akit Negan elpüföl. Na nem mintha ezt nem sejtettük volna.

A színész annak idején a Válaszcsapás című szériát hagyta ott, hogy bevállalja Rick Grimes szerepét. Nos a helyzet az, hogy imádjuk a Válaszcsapást, de Lincoln nagyon jól tette, hogy sorozatot váltott.

Először is. Igazából nem is Andrew Lincoln-nak hívják. Andrew James Clutterback néven anyakönyvezték. Viszont miután komolyabban kezdett foglalkozni a színészettel úgy döntött, hogy érdemes nevet változtatnia. Úgy érezte, hogy a Clutterback név olyan, mintha egy Charles Dickens karakter lenne a szegényebbik fajtából.

Andrew Lincoln – maradjunk ennél a névnél – remek szakács. Van, hogy a forgatások közti szünetekben is vendégül látja a kollégákat. Steven Yeun (Glenn) a bolognai spagettijét imádja a legjobban.

Főiskolás korában rögbizett. A színészet nem tartozott az érdeklődési körébe, ám aztán megváltoztak a dolgok. Úgy gondolta, hogy ha belekezd könnyebben boldogul a lányoknál is. Az Oliver! című iskolai darab volt az első, ahol feltűnt.

A Drop the Dead Donkey című sorozat egyik epizódjában tűnt fel először a tévében. Egy hat évados angol sorozatról van szó, amely egy tévé munkatársainak életébe enged betekintést.

A stábból több barátja is van. Például Norman Reedus, de nagyon jó a kapcsolata Jon Bernthal-lal is. Utóbbi színész ugye már nem tagja a The Walking Dead stábjának. Ettől függetlenül talán mégis ő Andrew Lincoln legjobb barátja. Már a tesztvetítéseken is ők alakították a két főszereplőt.

Tévé és rádióreklámokhoz is adta már a hangját, sőt dokumentumfilmek narrációját is vállalta már.

Andrew Lincoln Londonban született. Az első tengerentúli produkció, amiben szerepelt, a 2003-as Igazából szerelem volt.

Jó kapcsolatot ápol Gwyneth Paltrow-val is.

A hollywoodi sztároknál divat, hogy személyi edzővel tartják magukat fitten. Andrew Lincoln viszont ebből nem kért. Egy interjúban arról beszélt, hogy egy zombi apokalipszis kellős közepén él, ez pont elég edzés. Másrészt ideje sincs, van, hogy napi 18 órát forgat.