A Belko-kísérlet (2016) – Online film adatlap – James Gunn forgatókönyve adta az alapot Greg McLean agyament horrorjának, amelyben egy közönséges iroda válik mészárszékké!

A Belko-kísérlet – Teljes film adatlap

Magyar cím: A Belko-kísérlet
Eredeti cím: The Belko Experiment
Műfaj: horror, thriller
Premier (USA): 2017. március 17.
Hazai premier: 2020. szeptember 6. (HBO GO)
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Greg McLean
Forgatókönyvírók: James Gunn
Filmstúdió: Orion Pictures, Troll Court Entertainment, The Safran Company
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

A Belko-kísérlet története:

Adott nyolcvanhárom amerikai polgár, akik a Belko nevű cég dél-amerikai telephelyen dolgoznak. A pénz nem rossz, a feladat nem nehéz, így hát miért ne. Ám egy nap mindannyian csapdába esnek a saját munkahelyükön. A hangosbemondóból pedig szörnyű feladatokra kényszerítik hőseinket. Persze nem muszáj beszállni a könyörtelen játékba, ez esetben viszont robban az agyba applikált minibomba!

Szereplők:

John Gallagher Jr., Tony Goldwyn, Adria Arjona, John C. McGinley, Melonie Diaz, Owain Yeoman, Sean Gunn, Brent Sexton, Josh Brener, David Dastmalchian, David Del Rio, Gregg Henry, Michael Rooker, Rusty Scwimmer, Gail Bean

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A film forgatókönyvét James Gunn jegyzi, a sztori javarészt eredeti, de természetesen merít más alkotásokból. Ilyen például a 2000-es Battle Royale is. Ezt a készítők nem is titkolták, hiszen A Belko-kísérlet előzetesében például felcsendül Verdi Requiemje, ami az eredeti japán alkotásban is hallható volt. Bár a pletykák szerint Gunn álmot látott és ott fogant meg az alapötlet, majd cirka két hét alatt el is készült a forgatókönyvvel.

Úgy volt, hogy James Gunn nem csak a forgatókönyvet készíti el, hanem a rendezést is levezényli. Azonban meglehetősen elfoglalt volt és végül úgy döntött, hogy nem szeretne hosszú hónapokat áldozni egy ennyire erőszakos filmre. Ráadásul ekkoriban zajlott Gunn válása is. Később aztán Gunn meglepődött azon, hogy a rendezést McLean kapta, de örült, hogy a stúdió nem őt zaklatta a feladattal és szerinte az új rendező jó munkát végzett.

John Gallagher Jr. már egy másik James Gunn film szereplőválogatásán is részt vett, akkor viszont nem járt sikerrel. Gunn viszont már akkor eldöntötte, hogy a jövőben ennek ellenére mindenképpen szeretne együtt dolgozni a színésszel. Nos, ez most összejött.