Robert Eggers első nagyfilmje nagy sikert aratott, több fesztiválon díjnyertesként hirdették ki. A boszorkány mondjuk nem a fergeteges tempója miatt maradhat majd emlékezetes.

a-boszorkany-plakat

 

Magyar cím: A boszorkány
Eredeti cím: The Witch: A New-England Folktale
Műfaj: horror, misztikus
Mozipremier (USA): 2016. február 19.
Mozipremier (Magyar): –
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): 2016. 08. 05.
Rendező: Robert Eggers
Forgatókönyvíró: Robert Eggers
Filmstúdió: Parts and Labor, RT Features, Rooks Nest Entertainment

A boszorkány története:

1630-ban járunk, New England-ben. Két főhősünk William (Ralph Ineson) és Katherine (Kate Dickie) valóban hithű katolikusok. Öt gyermekük is van, a család pedig egy tanyán éli mindennapjait,a  veszélyesnek tűnő, végtelen vadon mellett.

Az addigi békésnek és talán boldognak nevezhető életük azonban egyszer csak megváltozik. A család újszülött fia rejtélyesen eltűnik, de az elültetett gabona sem kel ki a földből. A családtagjai pedig hogy-hogy nem egymásnak ellen fordulnak.

A család végül saját félelmei és szorongásai között kezd bolyongani, végül pedig elkerülhetetlenné válik, hogy a gonosz prédájává váljanak.

Szereplők:

Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie, Harvey Scrimshaw, Ellie Grainger, Lucas Dawson, Julian Richings, Bathsheba Garnett, Sarah Stephens

Képek:

Előzetes:

Érdekességek:

A film operatőre Jarin Blaschkle volt, aki a munkálatok során igyekezett természetes fényeket használni és mellőzni a technika vívmányait.

A helyszín nem véletlen New England. A híressé és hírhedtté vált Salem-i boszorkány per előtt 62 évvel ugyanis ezen a területen is történtek olyan dolgok, amelyek miatt hisztéria tört ki és az ott lakók boszorkányságot gyanítottak mögötte.

A boszorkány forgatásai 25 napon keresztül zajlottak.

Stephen King A boszorkány megnézését követően úgy nyilatkozott, hogy a hideg is kirázta őt Robert Eggers bemutatkozó filmjétől.

A két főszereplő, Ralph Ineson és Kate Dickie annak idején a Trónok harca sorozatban is ott volt. Igaz közös jelenetük nem volt a szériában.

A filmben a boszorkányok szövegét énoki nyelven írták meg a forgatókönyv készítője. Ezt a feladatot szintén Robert Eggers látta el.

A boszorkány tulajdonképpen Anya Taylor-Joy első filmje. Eggers őt hallgatta meg elsőként a szereplőválogatás során és rögvest úgy döntött, hogy szerepeltetni szeretné őt a filmjében. A fiatal színésznő ezt követően M. Night Shymalan új filmjében a Split-ben is szerepet kapott.