Csodagyerek 2019

A csodagyerek (2019) – Az egyezség rendezőkének legújabb horror filmjében egy különleges fiú kapja a főszerepet, aki szörnyű tetteket hajt végre.

A csodagyerek – Teljes film adatlap

Csodagyerek 2019

Magyar cím: A csodagyerek
Eredeti cím:
The Prodigy
Műfaj:
horror, thriller
Premier (USA):
2019. február 8.
Magyar premier:
2019. február 7.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):

Rendező:
Nicholas McCarthy
Forgatókönyvírók:
Jeff Buhler
Filmstúdió:
Orion Pictures, Vinson Films, XYZ Films

Forrásunk a film IMDB adatlapja.

A csodagyerek története:

Miles (Jackson Robert Scott) úgy tűnik, hogy egy hétköznapi fiú, ám ahogy egyre idősebb lesz, kiderül, hogy egy igazi kis zseni. Sarah (Taylor Schilling) és John (Peter Mooney) nagyon büszkék gyermekükre, ám a családi idill hamar megváltozik. Miles ugyanis egyre furcsábban kezd viselkedni, agresszív lesz és mentálisan is megzavarodik, mintha titokzatos, talán nem e világi erők irányítanák a fiút. Sarah igyekszik megvédeni gyermekét és választ találni arra, hogy miért változott meg a fiú. A feladat azonban nem könnyű, hiszen Miles nem kér a segítségből és csak hamar mindenkire veszélyes lesz.

Szereplők:

Taylor Schilling, Jackson Robert Scott, Peter Mooney, Colm Feore, Paul Fauteux, Brittany Allen, Paula Boudreau, Elisa Moolecherry, Olunike Adeliyi, Jane Land, Martin Roach, Byron Abalos, Ashley Black, Tristan Vasquez, Nicholas McCarthy

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Érdemes lehet angolul nézni a filmet, ugyanis van egy rész, amikor a fiatal főhősünk álmában beszél. Ekkor magyar mondatok hagyják el a száját.

A filmben a rendező Nicholas McCarthy is feltűnik egy kicsit.

A fiatal Jackson Robert Scott nem először szerepel horror filmben. Korábban az Az-ban is láthattuk, de szerepet kapott a Fear the Walking Dead-ben is.

A csodagyerek kapcsán Nicholas McCarthy egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a tesztvetítéseket követően újra kellett vágnia a filmet és volt olyan jelenet, amelyet ki kellett szedni a filmből. A rendező szerint erre azért volt szükség, mert a közönség olyan hangosan sikítozott egy jelenetnél, hogy az azt követő párbeszédet sem lehetett hallani.

A történetben szereplő Miles szemeinek színe nem egy forma. Talán hirtelen David Bowie is eszünkbe juthat, igaz ő nem Heterochromiás volt, hanem Anisocoriás, az egyik pupillája nagyobb volt mint a másik és így a színe is másnak tűnt.

A csodagyerek forgatókönyvét Jeff Buhler írta, aki 2008-ban az Éjféli etetést is körmölte, de a Szanatórium vagy később a Kedvencek temetőjének új feldolgozása és Az átok háza is az ő nevéhez fűződik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét