Nagyon érdekes bejelentést tett a Warner Bros. A stúdió ugyanis 2021-ben alaposan felborítja a megszokott modelljét, a mozifilmeket a filmszínházi vetítésekkel egyszerre az HBO Max kínálatában is elérhetővé teszik.

A 2020-as év alaposan betett a moziknak és a filmforgalmazóknak is. Legalábbis azon nagyobb cégeknek, akik kifejezetten a mozikba szánják alkotásaikat. A vetítések java részét 2021-re kellett áttolni. Ráadásul a Warner Bros.-nál úgy számolnak, hogy még a következő év is nagyon szenvedős lesz, ha nyitva is lesznek a mozik, szerintük az őszi időszakig szinte biztos, hogy nagyon kevesen fognak elmenni és nagyvásznon élvezni a filmeket. A stúdió ezért a megszokott modelljén változtatva a mozis vetítésekkel egy időben, az HBO Max kínálatában is elérhetővé teszi 2021-es premierfilmjeit.

Eleinte úgy tűnt, hogy a Wonder Woman 1984 lesz majd ilyen, amelyet még idén szeretnének bemutatni. Viszont azóta kiderült, hogy a tengerentúlon az összes 2021-es Warner premierre ez a sors vár. Így aztán a The Suicide Squad – Az Öngyilkos Osztag, a Mátrix 4, a Dűne, a Godzilla vs. Kong, a Mortal Kombat és a Démonok között: Az ördög kényszerített és érintett – csak hogy azokat a filmeket emeljük ki, amelyek a honlapunk tematikája szerint is érdekesebbek lehetnek.

A bökkenő részünkről talán annyi, hogy az HBO Max szolgáltatás egyelőre a tengerentúlon elérhető, nem egyezik meg a nálunk is előfizethető HBO Go-val. A fejesek ígérete szerint viszont valamikor 2021-ben szeretnének Európában és a Latin-Amerikai térségben is átállni az HBO Max-ra, így a tippek szerint ősztől, már akár Magyarországon is elérhető lesz az HBO Max.

Hozzá kell tenni, hogy a Warner tervei szerint csupán 2021-ben követik ezt a modellt, 2022-től pedig visszaállnak az eredeti megoldásra és minden filmjük a mozikban mutatkozik be, majd ezt követően csak hónapokkal kerülhet a streamingre az adott produkció. Persze azért ne feledjük, hogy ez a 2021-re tervezett változás azért alaposan megkavarhat mindent.