A tengerentúlon megkapta a korhatár besorolást a Jamie Lee Curtis főszereplésével érkező Gyilkos Halloween. Jó eséllyel itthon is 18+-os filmre számíthatunk!

David Gordon Green rendező egy korábbi interjúban azt ígérte, hogy a Gyilkos Halloween, azaz a 2018-as Halloween folytatása túltesz majd elődjén és ahogy ő fogalmazott, tízszer olyan izgalmas lesz és a gyilkosságok számát is megtízszerezik. Ez persze elképzelhető, hogy marketing duma és nyilván egyikünk sem húzogatja majd a strigulákat, ám a korhatár besorolást elnézve azért lehet valami a direktor szavaiban.

A napokban ugyanis kiderült, hogy a Gyilkos Halloween a tengerentúlon R-es korhatárral kerülhet a mozikba. Ez mondjuk annyira nem meglepő, sőt a 2018-as film is ezt a besorolást kapta. Az indoklás azonban ez alkalommal egy picit eltérő.

2018-ban horrorisztikus, erőszakos és véres képsorok, durva nyelvezet, droghasználat és meztelenség szerepelt az indoklásban. Az új film esetében viszont úgy fogalmazott a bizottság, hogy erősen véres és erőszakos, hátborzongató képsorok, durva nyelvezet és drogok.

Persze most az is lehetne a hír, hogy semmi meztelenségre nem számíthatunk, de inkább fókuszáljunk arra, hogy ezen rövid kis leírás alapján úgy tűnik, tényleg durvább lesz az előző felvonásnál ez a film. Amúgy nem rég összegyűjtöttük egy listában, hogy az eddigi Halloween filmek hány áldozatot szedtek, sőt van egy másik listánk is a franchise kapcsán, ami érdekelhet.

A tervek szerint 2021. október 14-én érkezhet meg a mozikba a Gyilkos Halloween. A főbb szerepekben Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Robert Longstreet, Charles Cyphers, Anthony Michael Hall, Kyle Richards és Nancy Stephens lesz látható.

Jamie Lee Curtis amúgy pont a napokban kapott kvázi egy életműdíjat az MTV-től. Erről itt írunk.