A háború démonjai

A háború démonjai (2020) – Online film adatlap – A Pillangó-hatás rendezőjének legújabb horror filmje a második világháborúba kalauzol vissza.

A háború démonjai – Teljes film adatlap 

A háború démonjai

Magyar cím: A háború démonjai
Eredeti cím: Ghosts of War
Műfaj: horror, thriller, háborús
Premier (USA):  2020. július 17.
Hazai premier:
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Eric Bress
Forgatókönyvírók: Eric Bress
Filmstúdió: Miscellaneous Entertainment
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

 A háború démonjai története:

Egy öt katonából álló brigád egy meglehetősen nehéz feladatot kap a második világháború borzalmainak közepette. Egy francia kastélyt kell megvédeniük, amely korábban a nácik kezén volt. Az ellenség szeretné visszaszerezni a kastélyt, ám a feladat nem csak ezért nehéz. A katonák ugyanis szinte beleőrülnek annak végrehajtásába, hiszen a kastély könnyen lehet, hogy borzalmasabb hely, mint a világháború bármely más helyszíne.

Szereplők:

Brenton Thwaites, Theo Rossi, Kyle Gallner, Skylar Astin, Alan Ritchson, Laila Banki, Nathan Cooper, Rebecca Flinn-White, Vivian Gray, Kaloyan Hristov, Alexander Behrang Keshtkar, Shannon McKain, Yanitsa Mihailova, Matthew Reese, Shaun Toub

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Habár egy francia kastélyban játszódik a történet, a forgatások javarésze Bulgáriában zajlott.

A rendezés és a forgatókönyv Eric Bress nevéhez köthető. Ő volt az a direktor, aki annak idején, 2004-ben a Pillangó-hatást elkészítette. Viszont Bress neve kapcsán mindenképpen érdemes megemlíteni a 2003-as Végső állomás 2. részt is, sőt a 2009-es A végső állomás forgatókönyvét is ő készítette el. Mindemellett pedig a Kyle, a rejtélyes idegen című sorozat is Bress nevéhez fűződik.

A főszerepet az ausztrálok fiatal tehetsége Brenton Thwaites kapta. Őt a Titánok című sorozatban is láthattuk, de ott volt A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújában, az Egyiptom isteneiben és Az emlékek őrében is.