A hallgatás (2019) – Online film adatlap – Stanley Tucci főszereplésével érkezik a Mortal Kombat 2. és az Annabelle rendezőjének új horrorja.

A hallgatás – Teljes film adatlap

Magyar cím: A hallgatás
Eredeti cím: 
The Silence
Műfaj: 
dráma, horror, sci-fi
Premier (Kanada): 
2019. április 10.
Hazai premier: 
2019. április 10.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: 
John R. Leonetti
Forgatókönyvírók: 
Carey Van Dyke, Shane Van Dkye, Tim Lebbon
Filmstúdió: Constantin Film, EMJAG Productions
Forrásunk a film 
IMDB adatlapja.

A hallgatás története:

Ally Andrews (Kiernan Shipka) és családja nincsenek könnyű helyzetben. A Földet megtámadták, ráadásul olyan különleges lények, amelyek a legapróbb neszre is felfigyelnek és támadásba lendülnek. Ally 13 évesen elvesztette a hallását, így most különösen nehéz helyzetben van, de a túlélés a családja számára sem könnyű feladat.

Szereplők

Stanley Tucci, Kiernan Shipka, Miranda Otto, Kate Trotter, John Corbett, Kyle Breitkopf, Dempsey Bryk, Billy MacLellan, Chris Whitby, Barbara Gordon, Zoe Doyle, Cory O’Brien, Alex Hatz, Gregory Waters, Sarah Abbott

A hallgatás előzetes:

Érdekességek:

A film forgatókönyvének Tim Lebbon regénye adta az alapját. A kötet 2015-ben jelent meg. Lebbon neve akár ismerős is lehet a hazai horror, sci-fi rajongók számára. Több Alien, Predator és Star Wars könyv is fűződik a nevéhez.

A hallgatás meglepő hasonlóságot mutat a Hang nélkül című filmmel. Ez talán nem teljesen meglepő, igaz Tim Lebbon regénye még 2015-ben, bőven a Hang nélkül előtt jelent meg. Sőt A hallgatás film forgatásai még 2017 szeptemberében elkezdődtek. A Hang nélkül 2018-ban mutatkozott be. Érdekesség lehet, hogy ebben a filmben Stanley Tucci vállalt szerepet, akinek a Hang nélkül főhősnője, Emily Blunt a sógornője.

Tim Lebbon a könyv írója amúgy szerepet is vállalt a filmben. A kórházas jelenetben az egyik hullát alakítja.

A két főhősünk, Stanley Tucci és Kiernan Shipka korábban már szerepeltek ugyanabban a filmben. A 2017-es Viszályban. Igaz ott közös jelenetük nem volt.