A holtak nem halnak meg (2019)

A holtak nem halnak meg (2019) – Online film adatlap – Bill Murray és Adam Driver egy őrületes zombikalandba keverednek és a rekeszizmainkat is megdolgoztatják.

A holtak nem halnak meg (2019) – Teljes film adatlap 

A holtak nem halnak meg (2019)

Magyar cím: A holtak nem halnak meg
Eredeti cím: The Dead Don’t Die
Műfaj: vígjáték, fantasy, horror
Premier (USA):  2019. június 14.
Hazai premier: 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Jim Jarmusch
Forgatókönyvírók: Jim Jarmusch
Filmstúdió: Animal Kingdom, Film i Väst
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

A holtak nem halnak meg története:

Centerville egy meglehetősen csöndes kis település. Kis túlzással általában még a fű sem nő, így a helyi seriffnek és csapatának sem akad dolga. Egy nap azonban mindez megváltozik, a holtak életre kelnek és zombihordaként özönlik el az addig nyugodt városkát.

Szereplők:

Bill Murray, Adam Driver, Tom Waits, Chloe Sevigny, Steve Buscemi, Eszter Balint, Danny Glover, Maya Delmont, Taliyah Whitaker, Jahi Di’Allo Winston, Kevin McCormick, Sid O’Connell,  Caleb Landry Jones, RZA, Larry Fessenden, Tilda Swinton, Selena Gomez, Iggy Pop

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Van egy jelenet, amelyikben Adam Driver karaktere egy machetevel lemészárol egy zombit. Érdekesség, hogy ez a zombi pontosan ugyanolyan ruhát visel, mint Bill Murray a Zombielandben.

A film egyik jelenetében néhány óriási hangyaboly is látható. Ezek valódiak és véletlen kerültek bele a filmbe. A forgatásokon bukkantak rájuk, Jim Jarmuschnak pedig annyira megtetszett a dolog, hogy egy kis jelenetet is írt köréjük.

A holtak nem akarnak meghalni című filmben egy Pontiac LeMans típusú autó is szerepet kapott. Ez sem véletlen, az 1968-as Élőhalottak éjszakájában is láthatunk egy hasonló járművet. Ráadásul nem is ez az egyetlen utalás és tisztelgés George A. Romero filmje előtt.

Jim Jarmusch úgy tervezte, hogy Bruce Campbell is szerepet kap a filmben. A színész viszont nem élt ezzel a lehetőséggel. Érdekesség, hogy így a neki tervezett karakter végül nem is férfi lett, hanem egy nő, a szerepet pedig Carol Kane kapta.

Jim Jarmusch Daniel Craignek is szeretett volna szerepet osztani, de a forgatásokat nem sikerült úgy időzíteni, hogy a színésznek is megfelelő legyen. Ismert és neves arcok ennek ellenére is bőven vannak a filmben. Tilda Swinton például Oscar-díjas, de hat másik színész Oscar-jelöléssel büszkélkedhet: Adam Driver, Carol Kane, Bill Murray, Rosie Perez, Tom Waits és Chloe Sevigny.

Apró kis kikacsintásokból nincs hiány. Adam Driver járműve például Star Warsból ismerős hangokat idéz, de akad egy slusszkulcs is a filmben, amelyet Adam Driver ad Tilda Swinton karakterének, ezen pedig egy Star Wars logó látható. Driver az új trilógia egy fontos karaktere.

A filmben szereplő Bálint Eszter magyar, Budapesten született 1966-ban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét