Láthatatlan ember

A láthatatlan ember (2020) – Online film adatlap – Leigh Whannell alaposan újra gondolta a jól ismert sztorit és ez alkalommal nem a címszereplő, hanem az áldozat szemszögéből ismerhetjük meg a történetet.

A láthatatlan ember – Teljes film adatlap 

Láthatatlan ember

Magyar cím: A láthatatlan ember
Eredeti cím: The Invisible Man
Műfaj: horror, misztikus, sci-fi
Premier (USA):  2020. február 24.
Hazai premier: 2020. február 27.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Leigh Whannell
Forgatókönyvírók: Leigh Whannell
Filmstúdió: Universal Pictures, Blumhouse Productions, Goalpost Pictures
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

A láthatatlan ember története:

Cecilia Kass (Elisabeth Moss) első hallásra úgy tűnhet, hogy megfogta az Isten lábát. Egy jóképű és gazdag fickó a barátja és egy gyönyörű házban él. Igen ám, csak Adrian (Oliver Jackson-Cohen) egy olyan figura, akinek nincs ki a négy kereke. Zsarnokoskodó és agresszív. Cecilia így a szakítás mellett dönt, ám ezt sem egyszerű kivitelezni, hiszen a férfi szinte magához láncolta. Nővére és egy régi barátja segítségével azonban sikerül meglépnie, ám retteg, hogy Adrian a nyomába ered. Pár hét múlva azonban kiderül, hogy Adrian öngyilkos lett és Ceciliát jelölte meg örököseként. A nő azonban mégsem boldog, úgy érzi, hogy Adrian vagy a férfi szelleme a nyomában van, és nem hagyja őt nyugodni. Persze az sem kizárt, hogy Cecilia megőrült, a környezete legalábbis pontosan ezt gondolja, ő azonban hisz abban, hogy Adrian még mindig zsarnokoskodni szeretne fölötte.

Szereplők:

Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer, Aldis Hodge, Storm Reid, Michael Dorman, Benedict Hardie, Renee Lim, Brian Meegan, Nick Kici, Vivienne Greer, Nicholas Hope, Cleave Williams, Cardwell Lynch, Sam Smith

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Leigh Whannell-t aligha kell bemutatni a horror műfaj rajongóinak. Az úriember annak idején James Wan-nal dolgozott és többek között az első Fűrész film is közös munkájuk volt, de a későbbiekben is dolgoztak együtt. Leigh Whannell forgatókönyvet írt – és néha szerepelt – James Wan pedig rendezett. A barátságuk a mai napig töretlen, még ha picit kevesebbet is dolgoznak együtt. Whannell az elmúlt időszakban pedig már rendezőként is bontogatja szárnyait. A jól sikerült Upgrade és az Insidious 3. része volt, amit már ő dirigált. A láthatatlan ember a harmadik egész estés filmje.

A férfi főszerepre nem Oliver Jackson-Cohen volt az egyetlen jelölt. Úgy tűnt, hogy Arnie Hammer vagy Alexander Skarsgardnál is landolhat a szerep.

A láthatatlan ember új feldolgozása nem indult egyszerűen. Még 2007-ben merült fel, hogy előveszik a Universal klasszikusát. A sztori viszont csak formálódott, mert 2016-ban jutottunk el oda, hogy a stúdió bejelentette, hogy Johnny Depp főszereplésével összejöhet a reboot. A terv akkoriban az volt, hogy a stúdió újra vászonra viszi klasszikus szörnyfilmjeit. A múmia viszont megbukott, a stúdió pedig lefújta a projektet. Leigh Whannell viszont egy korrekt ötlettel állt elő és a Blumhouse jó voltából mégis csak elkészíthette a meglehetősen átszabott forgatókönyv alapján a filmet.

Egy kis érdekesség még. A főszereplőnk neve, Cecilia a latin Caecus szóból származik, ami azt jelenti vak.