Ben  Wheatley rendezésében készülhetett el A Manderley-ház asszonya című regény legújabb feldolgozása, Lily James és Armie Hammer főszereplésével. Mutatjuk az előzetest.

Még 1940-ben dolgozta fel Alfred Hitchcock Daphne du Maurier történetét, Rebecca-t, ami nálunk A Manderley-ház asszonya címen lehet ismerős. Annak idején ez volt Hitchcock első Hollywoodban forgatott filmje.

A történet Maxim de Winter, egy angol földbirtokos, aki nem rég megözvegyült, ám hamar megismert egy vonzó hölgyet, akibe rögvest beleszeret és feleségül is veszi. A helyzet viszont nem könnyű az új asszony számára, hiszen férje láthatóan nem dolgozta még fel első felesége halálát, ráadásul a Manderley-ház személyzete erősen hiszi, hogy de Winter maga végzett a feleségével.

Ben Wheatley egy interjúben elárulta, hogy a filmje nem az 1940-es filmalkotás remakeje, inkább az alapul szolgáló történetet igyekezett fel- és átdolgozni. A brit születésű rendező annak idején a Halállista című filmet készítette, de a Vérturisták és a High-Rise is a nevéhez köthető – a hírek szerint a Tomb Raider 2. részének is ő lehet majd a direktora a közeljövőben.

A Rebecca vagy ha úgy tetszik A Manderley-ház asszonya 2020-as feldolgozása október 21-én érkezhet meg a Netflix kínálatába.

A Manderley-ház asszonya 2020 előzetes: