A Manderley-ház asszonya (2020) – Online film adatlap – Daphne Du Maurier gótikus siker története megkapta legújabb feldolgozását.

A Manderley-ház asszonya – Teljes film adatlap

Magyar cím: A Manderley-ház asszonya
Eredeti cím: Rebecca
Műfaj: dráma, misztikus, romantikus
Premier (Netflix): 2020. október 21.
Hazai premier: 2020. október 21. (Netflix)
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Ben Wheatley
Forgatókönyvírók: Jane Goldman, Joe Shrapnel, Anna Waterhouse, Daphne Du Maurier
Filmstúdió: Netflix, Working Title Films
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

A Manderley-ház asszonya története:

A szerelem akár villámcsapásként is érkezhet. Ez történik főhősnőnkkel (Lily James) is, aki Monte Carlóban találkozik egy sármos és fiatal özveggyel (Armie Hammer) – gyorsan egymásba szeretnek és nagyon hamar egybekelnek. A nő így Manderley-be költözik, újdonsült férje lenyűgöző házába. Hősnőnk igyekszik beilleszkedni és megtalálni a helyét az új környezetben, ám ez egyáltalán nem könnyű. Olyan, mintha a nem rég elhunyt, korábbi feleség szelleme a falak között mozogna. Ráadásul nem is mindenki örül az új asszony érkezésének…

Szereplők:

Lily James, Jacques Bouanich, Marie Collins, Ann Dowd, Kristin Scott Thomas, Armie Hammer, Jean Dell, Sophie Payan, Pippa Winslow, Lucy Russell, Bruno Pavoit, Stefo Linard, Tom Hudson, Jeff Rawle, Ashleigh Reynolds

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A film alapját Daphne Du Maurier gótikus regénye adta. A történetnek azonban nem ez az első feldolgozása. 1940-ban, Alfred Hitchcock már elkészítette saját változatát, ami igazi klasszikus lett.

Az új feldolgozás rendezését Ben Wheatley kapta, aki nem is először dolgozott együtt a férfi főszereplőt alakító Armie Hammerrel. A Freak Shift és az Össztűz is közös filmjük. Ezen a téren Sam Riley nevét is megemlíthetjük, aki szintén dolgozott már a rendezővel. Sőt a női főszereplő Lily James-el is van közös filmjük, a Büszkeség és balítélet meg a zombik.

A Manderley-ház asszonya forgatásai az Egyesület Királyságban zajlottak.