Újabb Stephen King könyvből készülhetett mozgóképes feldolgozás. A mobil-ban a mindenütt jelenlévő Samuel L. Jackson társa a King-adaptációkban otthonosan mozgó John Cusack volt.

A mobil (2016)

 

Magyar cím: A mobil
Eredeti cím: Cell
Műfaj: horror, sci-fi, thriller
Mozipremier (USA): 2016. június 10.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés: 
Rendező: Tod Williams
Forgatókönyvíró: Stephen King, Adam Alleca
Filmstúdió: Genre Co., The, Benaroya Pictures, 120db Films

 

 

A mobil története:

Clay Riddell (John Cusack) éppen legújabb képregény ötletét szeretné értékesíteni. Az erre vonatkozó tárgyalásra tartva azonban szörnyű dolog történik. A mobiltelefonáló emberek ugyanis valami váratlan és érthetetlen okból megvadulnak másokra vagy éppen saját magukra támadnak.

Az utcákat hirtelen vérengző emberi fenevadak lepik el, Clay pedig talán csak azért kerüli el ezt a sorsot, mert nincs mobilja. Ezért pedig most kifejezetten áldhatja az eget.

Clay néhány másik túlélővel összeverődve megpróbál a különös járvány nyomába eredni és kideríteni, hogy pontosan mi is történik az emberekkel.

Szereplők:

John Cusack, Samuel L. Jackson, Isabelle Fuhrman, Clark Sarullo, Ethan Andrew Casto, Owen Teague, Stacy Keach, Joshua Mikel, Anthony Reynolds, Erin Elizabeth Burns, Jeff Hallman, Mark Ashworth, Wilbur Fitzgerald, Catherine Dyer, E. Roger Mitchell

Képek:

A mobil előzetes:

Érdekességek:

Stephen King 2009-ben jelentette be, hogy a könyve alapján elkezdte megírni a film forgatókönyvét. Az író azt ígérte, hogy befejezés eltér majd az írott változattól.

John Cusack és Samuel L. Jackson már korábban is szerepeltek King-adaptációban. Akkor a 1408 főszerepében láthattuk őket. John Cusack pedig korábban, az Állj mellém! forgatásain is érdekelt volt.

Nem csak John Cusack az egyetlen a stábtagok közül, aki korábban már szerepelt olyan filmben, amely Stephen King történet alapján készült. Stacy Keach A kukorica gyermekei egyik részében kapott lehetőséget még 1999-ben.

Az eredeti tervek szerint a rendezést Eli Roth vezényelhette volna, ám a direktor kreatív nézeteltérések miatt távozott a produkció éléről.

A korábban említett 1408-ra több utalás is történik a filmben. Egy pillanatra előkerül a játékidő során egy festmény, amely a 1408-ban is látható volt. Valamint a film elején a reptéri bemondóban is elhangzik egy járatszám: 1408-as járat Los Angeles.

A filmet végül Tod Williams rendezhette meg. Talán túlzás volna azt állítani, hogy olyan nívós nevű direktor, mint Eli Roth. Williams még 2004-ben A titkos ajtót készítette el, legutóbb pedig 2010-ben adott ki filmet a kezei közül. Ez volt az Újabb parajelenségek.

Forrás: A film imdb adatlapja