A sötétség gyermekei (2018) – Online film adatlap – Rory Culkin főszereplésével, Norvégiában készült el az igaz történetet feldolgozó életrajzi film, amely erősen horrorisztikusra sikerült.

A sötétség gyermekei – Teljes film adatlap

Magyar cím: A sötétség gyermekei
Eredeti cím: Lords of Chaos
Műfaj: életrajzi, dráma, horror
Premier (USA): 2018. január 23.
Hazai premier: 2019. május 2.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Jonas Åkerlund
Forgatókönyvírók: Jonas Åkerlund, Dennis Magnusson, Michael Moynihan, Didrik Soderlind
Filmstúdió: Proton Cinema, 4 ½ Film, Chimney
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

A sötétség gyermekei története:

1987-ben járunk, Oslóban. A főhősünk Euronymous (Rory Culkin), egy 17 éves srác, akinek nagyra törő és vérmes álmai vannak. Szeretné maga mögött hagyni az idillt és Mayhem nevű black metal bandájával az egész világot meg akarja hódítani. A csapathoz hamarosan Dead (Jack Kilmer) is csatlakozik, a srácok pedig elképesztően extrém bulikkal zavarják meg a nyugalmat és hívják fel magukra a figyelmet. Mindennek rendkívül hamar híre megy, a srácok azonban a black metal bugyraiba egyre mélyebbre és mélyebbre merülnek. Dead öngyilkos lesz, Euornymous pedig fotókat készít a haláláról, hogy ezekkel a bizarr képekkel továbbnövelje a lemezeladásokat. Hamarosan egy másik börtön viselt figura is a képbe kerül, akivel Euronymous szörnyű versengésbe keveredik.

Szereplők:

Rory Culkin, Emory Cohen, Jack Kilmer, Sky Ferreira, Valter Skarsgard, Anthony De La Torre, Jonathan Barnwell, Sam Coleman, Wilson Gonzalez, Lucian Charles Collier, Andrew Lavelle, James Edwyn, Gustaf Hammarsten, Jon Oigarden, Arion Csihar

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A Lords of Chaos – A sötétség gyermekei igaz történetet mutat be. A Mayhem elnevezésű zenekar ma is aktív, ráadásul manapság magyar származású tagja is van. A történet a bandához kötődő botrányokat és bűncselekményeket, illetve azok hátterét mutatja be.

A forgatások egy része Budapesten zajlott.

A rendező az a Jonas Åkerlund, aki számos zenei klipet rendezett már. Dolgozott együtt a The Rolling Stones, a U2, a Rammstein, a Metallica vagy a Jamiroquai csapataival is. De rendezett klipet Lenny Kravitznek és a Coldplaynak is. Sőt a Prodigy, Smack My Bitch Up című dalához készült videót is ő vezényelte.

A film néhány részletében talán eltér a valóságtól, annak ellenére, hogy igaz történetről van szó. Főhősünk, Euronymous ugyanis a filmben többször cigizik, a való életben azonban a srác nem volt dohányos. Amúgy az alkoholizálás sem volt jellemző a figurára, inkább kólázni szeretett.

A film forgatásai 18 napot vettek igénybe.