A széf (2017)

James Franco főszereplésével készülhetett el A jel című film rendezőjének legújabb alkotása, amelyen egy nem túl szokványos bankrablás kapja a főszerepet.

A széf (2017)

 

Magyar cím:  A széf
Eredeti cím: The Vault
Műfaj: horror, thriller
Mozipremier (USA): 2017. szeptember 1.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Dan Bush
Forgatókönyvírók: Dan Bush, Conal Bryne
Filmstúdió: Redwire Pictures, Content Media, Culmination Productions

A széf története:

Vee Dillon (Taryn Manning) és Leah Dillon (Francesca Eastwood) testvérek, akik az évek alatt meglehetősen eltávolodtak egymástól. Most azonban mégis össze kell fogniuk, hogy testvérük (Scott Haze) segítségére legyenek. Ez viszont nem egy szokványos mentőakció, a lányoknak ugyanis bankot kell rabolniuk. Elszánják magukat és akcióba lendülnek, csak, hogy a kiválasztott pénzintézet nem az, aminek látszik. Az ember azt hinné, hogy tényleg egy bank, azonban hőseink nem arra bukkannak a széfekben, amire annyira szükség volna. Pont ellenkezőleg.

Szereplők:

James Franco, Taryn Manning, Francesca Eastwood, Scott Haze, Q’orianka Kilcher, Jeff Gum, Clifton Collins Jr., Keith Loneker, Jill Jane Clements, Michael Milford, Aleksaner Vayshelboym, Conal Byrne, Debbie Sherman, Lee Borda, Anthony DiRocco

Képek, plakátok:

Előzetesek, videók, szpotok, jelenetek:

Érdekességek:

Dan Bush rendező nem meglepő módon rövidfilmek készítésével kezdte filmes pályafutását. 2007-ben pedig megírta a forgatókönyvét és levezényelte a rendezését A jel című filmnek. A David Bruckner-rel közösen készített horror után a két rendező útja szétvált. Bruckner lehetőséget kapott, hogy bedolgozzon a V/H/S címet viselő horrorantológiába, majd a Soutbound-on is dolgozott, de a Siren című horror forgatókönyvét is ő írta. Bush a FightFuckPray és a The Reconstruction of William Zero című filmeket készítette el ez idő alatt.

A széf forgatókönyvét nem egyedül írta, a korábbi két filmen is dolgozó Conal Byrne volt ebben a segítségére. Bryne amúgy szerepet is vállalt a végeredményben.

A film 5 millió dollárból valósulhatott meg és a húzónevének mindenképpen James Franco számít.

A főszerepben felbukkanó Francesca Eastwood Clint Eastwood és Frances Fisher lánya. Érdekesség lehet, hogy Francesca 2013-ban 8 napig volt házas. Taryn Manning pedig többek között a 8 mérföldből vagy a Nyomulj és nyerj! című filmből lehet ismerős.