A szoba (2019) – Online film adatlap – Olga Kurylenko és Kevin Janssens egy különleges szoba hatása alá kerül, ami könnyen lehet, hogy az életükbe kerül.

A szoba – Teljes film adatlap 

Magyar cím: A szoba
Eredeti cím: The Room
Műfaj: Dráma, horror, misztikus
Premier (USA):  2019. április 15.
Hazai premier:
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Christian Volckman
Forgatókönyvírók: Christian Volckman, Vincent Ravalec, Gaia Guasti, Eric Forestier, Sabrina B. Karine
Filmstúdió: Les Films du Poisson, Versus Production, Bidibul Productions
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

A szoba története:

Matt (Kevin Janssens) és Kate (Olga Kurylenko) végre beköltöznek álmaik otthonába. Ráadásul együtt tehetik ezt meg, aligha lehetne nagyobb az örömük. Egy nap azonban nagyon különleges dolgot fedeznek fel. Egy szobát, ami a tervrajzokon sem szerepel, de határozottan ott van, igaz az előző lakók megpróbálták elrejteni. Talán nem is véletlen. A szoba ugyanis az ember összes kívánságát teljesíti, de természetesen mint mindennek ennek is ára van…

Szereplők:

Olga Kurylenko, Kevin Janssens, Joshua Wilson, John Flanders, Francis Chapman, Vince Drews, Marianne Bourg, Oscar Lesage, Carole Weyers, Michael Kahya, Jean-Louis Sbille, Victor Meurice, Livio Siscot, Heather Bailly-Gade, Isaac Kaminski

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Matt szerepére nem Kevin Janssens volt az elsőszámú jelölt. Első körben a kanadai születésű Justin Chatwin volt az, akinél a szerep  landolhatott volna, viszont valami miatt aztán mégis Janssens lett a befutó.

Christian Volckman a neve ellenére francia rendező, aki korábban többnyire rövid filmeket készített. A 2019-es A szoba a második egész estés alkotása. A történet ötlete is Volckman fejéből pattant ki, de aztán a forgatókönyvön többen is dolgoztak.

Olga Kurylenko elsősorban talán akciófilmekből lehet ismerős. Volt ő már James Bond lány, de szerepelt a 2007-es Hitman mozifilmben vagy a Feledésben is, esetleg a Vámpírakadémiában is találkozhattunk vele.