A The Walking Dead sorozat eddigi 10 évada kőkemény csatákat és olykor durva vérengzéseket, tömegjeleneteket tartogatott számunkra. Ez alkalommal a 10 legbrutálisabb csata jelenetet vesszük szemügyre!

10 évad és még nincs vége. Egyrészt megkapjuk az extra hosszúnak ígérkező The Walking Dead 10. évadot, valamint a 10. részt is kiegészítik még nekünk hat bónusz felvonással. Ráadásul, mint arról korábban beszámoltunk, azért a TWD univerzumba bőven tartogat még számunkra izgalmakat.

Most viszont az eddigi 10 évad, 10 legzúzósabb csatajelenetét vesszük sorra. Ezekből ugyanis nem volt hiány, hiszen a drámai vonal mellett mindig fontos pillérei voltak a sorozatnak a zombikkal vagy éppen más közösségekkel történő véres bajuszakasztások.

Vigyázz, spoilerekkel is találkozhatsz!

Túlélők vs. Suttogók (10. évad)

Kezdjünk a legfrissebb élménnyel! A 10. évadban a Suttogók is komoly szerepet kaptak. Alpha elég szigorúan lefektette a szabályokat, túlélőink azonban nem kértek ebből. Egy kis fondorlatot követően Negan volt az, aki a szó minden értelmében elcsavarta Alpha fejét, a Suttogók pedig vezető nélkül maradtak. Úgy tűnt a nomád és vad csoport szétszéledhet, Béta azonban más ötlettel rukkolt elő. Brutál-metál bandát szedett össze és a túlélők ellen indult. A horda több frontos támadást vitt be túlélőink ellen. Ráadásul nem is csak nyílt terepen zajlott a harc, hiszen néhány Suttogó a kórházba is igyekezett betörni és végezni főhőseinkkel. Mint tudjuk ez sem jött össze igazán, Darly és Negan pedig Bétát is hidegre tette, illetve úgy tűnik a Suttogókat is sikerült lerendezniük.

Túlélők vs. Szentély (8. évad)

A Megváltók és a Szentélyük sosem volt Rickék kedvenc helye. Nem csoda, hogy a 8. évadban egy komoly döfést is sikerült bevinni. Rickék komoly energiákat mozgósítottak annak érdekében, hogy Negan a baseball ütő másik végére kerüljön! A csata végén ráadásul a Szentélyt a zombihorda is elözönlötte, így a Megváltók komoly jobbost kaptak a Túlélők lelkes csapatától.

Woodbury vs. Börtön (4. évad)

Nem most volt, de bizony megesett, hogy túlélőink a börtön falai között próbáltak boldogulni. Azonban ez sem tartott örökké. A Kormányzó gondoskodott erről. Talán sosem felejtjük el Hershel halálát, amit komoly zúzás követett, tankostól és porig rombolt börtönöstől, hogy aztán hőseink tovább álljanak.

Megváltók vs. Alexandria (7. évad)

Negan megjelenése egészen epikus volt, ám csataként azt a jelenetet semmiképpen nem nevezhetjük. A 7. évad végén azonban Negan megpróbálta nyomatékosítani azt, hogy a Megváltók nem szeretik a gonosz szervezkedéseket. Egy csapattal Alexandriába látogatott, ahol lehetőségeikhez mérten módszeresen legyilkoltak vagy péppé vertek mindenkit, akit értek. A Királyság szerencsére közbe lépett, így legalább Carl keze megmaradt és Alexandria lakói, ha időlegesen is, de megmenekültek. Most fogadjunk, hogy neked is eszedbe jutott a tigristámadás!

Zombik vs. Táborlakók (1. évad)

A sorozat első igazi csatája az első évad vége felé esett meg. A tábort megtámadta egy zombihorda, ráadásul a csapat nagyrésze  szétszéledt és különvált egymástól. Egy kicsit céltalanná is váltak hőseink, akik aztán a CDC atlantai központja felé vették az irányt és megdöbbentő dolgokkal szembesültek.

Zombik vs. Alexandria (6. évad)

A 6. évad egyik legdurvább része talán kétségtelenül az volt, amikor a zombik elözönlötték Alexandriát. Több fontos és kedvelt karakter is meghalt, ráadásul nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek sem úszták meg a rohamot, ami pláne szívszaggató volt. Jessie is odaveszett, Rick komoly veszteséget szenvedett, igaz később emiatt találhatott rá Michonne-ra.

Túlélők vs. Műholdas erődítmény (6. évad)

A sorozat egyik igazán sorsfordító pillanata volt az, amikor Rick belement, hogy a Hilltoppal történő szövetség megerősítése érdekében betört a Megváltók műholdas épületébe. Persze, akkor még ő sem tudta, hogy pontosan kiket is gyilkolt le. A jelenetsor amúgy is durva volt, hiszen a bent lévőket javarészt álmukban ölték meg. Az ármánykodásnak azonban pontosan tudjuk, hogy szörnyű következményei voltak. Negan-t ugyanis nem kapták el, még ha azt is hitték. Ez a küzdelem azért is volt különleges, mert a Túlélők csapata mondhatni rosszfiúvá vedlett. Persze a Megváltókat nem kell félteni, de mégis álmukban ölték meg sokukat.

Michonne vs. Kormányzó (3. évad)

Klasszikus értelmében talán nem volt csata a 3. évad jelenete, amelyben Michonne és a Kormányzó akaszkodott össze. Mégis érdemes szót ejteni róla, hiszen izgalmas pillanatok voltak ezek is. Michonne tulajdonképpen mindig is sejtette, hogy a Kormányzó nem egy jófej figura. Ez aztán be is bizonyosodott, ráadásul miután leleplezte a titkát, sikerült is felbőszítenie ellenfelét. Komoly adok-kapok bontakozott ki, aminek következtében a Kormányzó az egyik szemét is elvesztette, de talán nem is ez fájt neki a legjobban.

Túlélők vs. Terminus (5. évad)

A sorozat sok meglepetést tartogatott a nézők számára. Ilyen volt Terminus is, ami a végső és biztonságos menedék megtestesítőjének tűnt. Hőseink azonban kénytelen voltak rájönni, hogy Terminus nem a földi mennyország, hanem éppen ellenkezőleg, a földi POKOL, így nagybetűkkel. A főmenüvé vált csapat helyzete kilátástalannak tűnt, amint a vályú fölött vártak sorsukra. Azonban megmenekültek, amiben Carolnak is elég komoly szerep jutott, Terminus kannibáljait pedig szerencsére sikerült lerendezni.

Rick vs. Foglalók (4. évad)

A Foglalók közössége egy érdekes kis csapat volt a The Walking Dead univerzumában. Talán egy kicsit keveset foglalkoztak velük, de hát ez talán nem csoda, hiszen Rick mondhatni rövidre zárta a dolgokat. A közösség tagjai furcsa körülmények között éltek és szentül hitték, hogy amit meglátnak az az övék, nincs apelláta. Ez talán nem tűnik meggyőzőnek, igaz Daryl azért, ha időlegesen is, de csatlakozott a csapathoz. A Foglalók viszont ordas hibát követtek el, rámentek Carl-ra, Apa pedig bepöccent és Rick igazán emlékezetes jelenetben tette helyre ellenfeleit. Mondhatnánk, hogy torokszorító volt és ez igazából helytálló, ha a torokszorító alatt Rick fogsorát értjük.

Írásunkat a Screen Rant cikke ihlette.