Vágyak szigete

A vágyak szigete (2020) – Online film adatlap – A Felelsz vagy mersz rendezőjétől a Fantasy Island nevű kaland sorozat, kicsit felnőttesebbre hangolt változata

A vágyak szigete – Teljes film adatlap 

Magyar cím: A vágyak szigete
Eredeti cím: Fantasy Island
Műfaj: kaland, fantasy, horror
Premier (USA):  2020. február 14.
Hazai premier: 2020. február 13.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Jeff Wadlow
Forgatókönyvírók: Jillian Jacobs, Christopher Roach, Jeff Wadlow
Filmstúdió: Columbia Pictures, Blumhouse Productions
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

A vágyak szigete története:

A Csendes-óceán egy igazán elhagyatott részén járunk, egy olyan szigeten, amely egy meglehetősen különleges létesítménynek ad helyet. Az intézmény dolgozóinak csupán egyetlen feladatuk van, mindent meg kell tenniük azért, hogy a szigetre érkező vendégek vágyai, álmai megvalósuljanak, akkor is, ha elérhetetlen és igazán merész dolgokról van szó. Mindenkinek csak egyetlen lehetősége van, de aki eljut a szigetre, az megkapja azt, amire vágyik. Nincsenek határok, korlátok és szabályok sem. A sziget vezetője egy rejtélyes tudós, aki az első találkozáskor nagyon kedves mindenkivel, ám hamarosan igazán szigorú lesz. Az álmok ezen a helyen tényleg valóra válhatnak, de hatalmas árat kell fizetni értük.

Szereplők:

Michael Pena, Maggie Q, Lucy Hale, Austin Stowell, Jimmy O. Yang, Portia Doubleday, Ryan Hansen, Michael Rooker, Parisa Fitz-Henley, Mike Vogel, Kim Coates, Robbie Jones, Jeriya Benn, Charlotte McKinney, Josh McConville

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A producer Jason Blum terve az volt, hogy Nicolas Cage kapja Mr. Roarke szerepét. A színész viszont köszönte, de nem kért ebből a lehetőségből.

Az eredeti, Fantasy Island című sorozat 1977-ben indult útjára, meglehetősen népszerű volt, hiszen 7 évad és 154 részt élt meg. A sorozat viszont nem volt horror beütésű. A mozifilm esetében természetesen a Blumhouse már inkább ez utóbbi zsáner felé húzott. A készítés során pedig a Ház az erdő mélyén és a Westworld is inspirálta az írókat.

A forgatások Fijin kezdődtek el, még 2019 januárjában.

Eleinte úgy tűnt, hogy Dave Bautista is feltűnik majd a filmben. A pankrátorból lett színész, azonban végül 2018 novemberében úgy döntött, hogy mégsem vállalja a szerepet.

A rendező Jeff Wadlow már rutinos direktor. A Cry Wolf – Kiálts farkast! című filmet is ő rendezte, de a Quentin Tarantino által nagyra tartott Kick-Ass 2. részét is ő dirigálta. A Blumhouse-nak is dolgozott, hiszen a Felelsz vagy mersz, 2018-ban már a stúdió égisze alatt készült el.