Mike Flanagan egy kiváló horrorfilmes rendező, aki számos kiváló darabbal örvendeztette meg a közönséget. Jelenleg is egy Netflix szérián ügyködik, de kiderült, hogy egy újabb projektet bíztak rá, Christopher Pike egyik regényét viheti képernyőre!

Flanagan első egészestés filmje az Alagút volt, ami egészen jól sikerült, még persze erősen függetlenfilmes hatást keltve, arra viszont jó volt, hogy a rendező felhívta magára a figyelmet. Két évvel később már az Oculus című horrorral rukkolt elő, majd jött a Hush, a Mielőtt felébredek, az Ouija: A gonosz eredete, a Bilincsben és az Álom doktor. Oké, ezek nem biztos, hogy minden esetben hibátlan művek, de Flanagan alkotásait azért butaság volna rossznak vagy nézhetetlennek nevezni. Pláne, ha mindehhez hozzávesszük A Hill-ház szelleme című szériát, ami kimondottan zseniális lett.

Flanagan most sem pihen, legalábbis ügyködik a soron következő produkciók előkészítésén. A Midnight Mass című hét részesre tervezett horrorszériát a Netflixnek készíti, azonban nem ez lesz az egyetlen ilyen projektje. A Variety értesülései szerint a direktor Christopher Pike 1994-es, The Midnight Club című regényét is képernyőre viszi.

A sztori itthon nem biztos, hogy a legismertebb, bár Pike amúgy több horrorregényt is írt. Esetünkben egy bentlakásos intézetben járunk, ahol fiatal, halálos betegségszenvedők vannak. Többnyire tényleg arra várnak az intézet falai között, hogy átmenjenek a másik oldalra. Viszont addig is, igyekeznek élni. Egy ötfős társaság például éjfélkor rendre összejön, hogy rémséges történeteket meséljenek egymásnak, amelyek néha igaz sztorik, néha fikciók, néha pedig nem lehet eldönteni.A fiatalok azonban szövetséget kötnek, megbeszélik, hogy akárki is legyen a következő, aki meghal, az visszatér és megpróbál kapcsolatban lépni a többiekkel.

Zanzásítva így állunk. Flanagan Leah Fonggal közösen készíti a forgatókönyvet.

Az mondjuk egyelőre kérdés, hogy mikor is valósulhat mindez meg, hiszen a Midnight Mass mellett állítólag a Hill-ház is folytatást kap, mondjuk új szereplőkkel, új házzal, de vélhetően hasonló koncepció szerint.

Flanagan a The Midnight Club kapcsán úgy nyilatkozott, hogy elképesztően boldog, hiszen még fiatalként szeretett bele Pike történeteibe és mindig is szerette volna feldolgozni ezt a regényt.