Darren Lynn Bousman neve első sorban talán Fűrész rendezőként lehet ismerős, a franchise három epizódjáért is ő felelt. Később pedig nagy kedvvel látott neki újabb és újabb horrorfilmeknek. Legújabb darabja az Abattoir előzetes már nézhető is.

Bousman nevéhez azért a Fűrész filmeken túl is társíthatunk néhány egészen emlékezetes produkciót. Ott van például a Repo! – A genetikus opera. Vagy például a Mother’s Day, amibe remekül sikerült új életet lehelnie és egy pazar home invasion film lett a végeredmény.

Mondjuk A pokol kapuja és a The Barrens már kevésbé sikerültek jól, de a The Devil’s Carnival című újabb musicales beütésű horrorja már megtalálta a rajongók szívéhez vezető utat.

Legújabb filmje az Abattoir azonban ismét ének nélkül zajlik, egy szellemházas történettel van dolgunk, ami azért igyekszik egy kis új színt és varázst vinni a szarrá koptatott koncepcióba.

Ez alkalommal ugyanis nem egy tipikus szellemházzal lesz dolgunk. Hanem egy olyannal, amit direkt építettek fel és az egyes szobák mindegyike szörnyű titkokat rejt. Ezen ügy mentén kezd el nyomozgatni egy fiatal nő, Julia (Jessica Lowndes), azonban kutakodása során nem várt dolgokról sikerül lerántania a leplet.

https://www.youtube.com/watch?v=1wGrpZRSqKE

Az Abattoir előzetes ennek fényében egy egészen érdekes filmet ígér a témában. Persze annak A pokol kapuja esetében is bizakodtunk. A végeredményt látva viszont az ilyen érzések rögvest elillantak. Hátha az Abattoir esetében máshogy alakul a helyzet.

A forgatókönyvet mindenesetre az a Christopher Monfette írta, aki a 12 majom sorozat változatán is dolgozott már. A főbb szereplők között pedig Lin Shaye (Insidious franchise) is szerepet kapott.

Mellette mondjuk a brit születésű Joe Anderson nevét sem szabad elfelejteni. Míg a főszerepet egy kanadai színésznő,  Jessica Lowndes kapta. Őt a 90210 című sorozatban láthattuk, de ott volt Bruce Willis, John Cusack és 50 Cent oldalán A hercegben is. Sőt horrorfilmes tapasztalatokat is szerzett: az Autopsy-ban és az Altitude-ben is szerepet kapott.

Az Abattoir előzetes pedig tényleg nem is tűnik annyira rossznak. Érdemes lehet rajta tartani a szemünket ezen a produkción is. Mozis premier mondjuk nem lesz, helyette rögtön digitális formában és lemezes változatban érkezhet Darren Lynn Bousman új filmje.