Aki bújt 2019

Aki bújt (2019) – Az ördög ivadéka és a Southbound rendezői vadonatúj horrorfilmet készítettek, amelyben egy újdonsült menyasszony éli át a poklok poklát.

Aki bújt (2019)– Teljes film adatlap

Aki bújt 2019

Magyar cím: Aki bújt
Eredeti cím: Ready or Not
Műfaj: horror, vígjáték, misztikus
Premier (USA): 2019. augusztus 21.
Magyar premier: 2019. augusztus 22.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Forgatókönyvírók: Guy Busick, Christopher Murpgy
Filmstúdió: Fox Searchlight Pictures, Mythology Entertainment, Vinson Films

Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Aki bújt (2019) története:

Grace (Samara Weaving) elképesztően szerelmes és végre hozzámegy élete párjához (Mark O’Brien). A lányban persze egy pici félsz is van. Nem hiába, hiszen vőlegényének családja gazdag és különc, ráadásul korábban nem is nagyon találkozott az újdonsült rokonsággal. A házasságot követően azonban csatlakozik a többiekhez, akik egy, már hagyománynak számító, játékkal szeretnék őt a családban üdvözölni. Persze könnyen lehet, hogy Grace számára ez lesz élete utolsó játéka!

Szereplők:

Samara Weaving, Adam Brody, Mark O’Brien, Henry Czerny, Andie MacDowell, Melanie Scrofano, Kristian Bruun, Elyse Levesque, Nicky Guadagni, John Ralston, Liam MacDonald, Ethan Tavares, Hanneke Talbot, Celine Tsai, Daniela Barbosa

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A magyar mozikban nem is teljesített rosszul a film, közel 73 ezer jegyet sikerült eladni, ami hazai viszonylatban több mint 100 millió forintos bevételt eredményezett. A film világszerte összesen több mint 57,5 millió dollárt hozott össze.

A filmet még a Fox rendelte be és tulajdonképpen a forgatások idején is náluk voltak a jogok. A dolog pikantériája csupán annyi, hogy mire a premierig eljutottak a dolgok, a Fox teljes egészében a Disney-hez került, utóbbi felvásárolta azt. Ennek ellenére persze a film premierjét nem törölték, sőt ha azt nézzük, akkor az Aki bújt lett végül a Disney első horrorfilmje. Persze a Disney logót nem kell keresni, ezeket a tartalmakat nyilván máshogy kezeli a cég.

Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezők összeszokott páros, hiszen korábban a V/H/S című antológia egyik részét is ők vezényelték, de Az ördög ivadéka vagy a Southbound is közös alkotásuk volt.

A film forgatásai az amerikai kontinensen zajlottak, többségében Torontóban dolgozott a stáb. A munkálatok nem tartottak sokáig, hiszen mindösszesen 26 nap alatt felvették a szükséges nyersanyag mennyiséget.

Érdekesség lehet azonban, hogy amilyen gyorsan elkészültek ezzel a részével, annyira későn került mozikba a film. 2017 novemberében ugyanis már véget értek a forgatások, végül azonban 2019 nyarán volt csak a film premierje. Persze ebben nagy szerepe volt a már említett felvásárlós sztorinak is.

Samara Weaving nem tud vezetni. A filmben viszont volt egy ilyen jelenete, igyekeztek megtanítani neki, hogy miként is kell ezt csinálni vagy legalábbis azt, hogy miként tudja eljátszani az egészet.

A főszereplő sárga cipője igazából nem kapható kereskedelmi forgalomban, kifejezetten a film kedvéért gyártotta azt le ebben a színben a gyártó.

Nem múlt el sérülések nélkül a forgatási időszak. Adam Brody ugyanis véletlen az egyik késsel megsebesítette az egyik producert, akinek nyolc öltéssel kellett összevarrni a vállán keletkezett sebet.