Árny a felhők között (2020) – Online film adatlap – Chloe Grace Moretz a levegőben keveredik komoly bajba a II. világháborúban!

Árny a felhők között – Teljes film adatlap 

Magyar cím: Árny a felhők között
Eredeti cím: Shadow in the Cloud
Műfaj: akció, horror, háborús
Premier (USA): 2021. január 1.
Hazai premier:
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Roseanne Liang
Forgatókönyvírók: Max Landis, Roseanne Liang
Filmstúdió: Four Knights Film, Rhea Films
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Árny a felhők között története:

Maude Garrett (Chloe Grace Moretz) egy nagyon fontos küldetésen van, a női pilóta feladata, hogy a második világégés közepette egy B17-es fedélzetén fontos dokumentumokat szállítson A-ból B-be. A feladat alapvetően sem lenne könnyű, hiszen a háború borzalmai mindvégig tetten érhetőek, azonban Maude nyomába egy valami talán még ennél is szörnyűbb gonosz is ott ólálkodik!

Szereplők:

Chloe Grace Moretz, Nick Robinson, Beulah Koale, Taylor John Smith, Callan Mulvey, Benedict Wall, Byron Coll, Joe Witkowski, Liam Legge, Asher Bridle

Árny a felhők között előzetes:

Érdekességek:

Az Árny a felhők között eredeti forgatókönyvét Max Landis írta, akinek Az erő krónikáját, a Gyilkos párost vagy a Bright-ot is köszönhetjük. Viszont Roseanne Liang rendező lehetőséget kapott arra, hogy átírja a szkriptet. Pláne azt követően, hogy Max Landis szexuális zaklatási ügybe keveredett. Landis ráadásul el is határolódott a filmtől és több interjúban is elmondta, hogy a film nem az ő forgatókönyve alapján készült el. Viszont amikor látta a végeredményt, akkor változtatott véleményén és úgy fogalmazott, hogy 90 százalékban azért az ő történetét vitték filmre.

A második világháborúban valóban voltak női pilóták, olyanok is, akik akár B-17-es gépeket is irányítottak. Igaz őket nem feltétlen háborús helyzetekben vetették be, a briteknél például javarészt az összeszerelő gyárakból nők repültek át a gépekkel a légibázisokra. Persze a filmben látható női karakter a filmben látható szituációban igazából nem lehetett volna tagja a legénységnek.

A főszereplő Chloe Grace Moretz és Nick Robinson Az 5. hullám című filmben is együtt szerepeltek.