Jó hírem van, mára be lehet zárni az internetet. Mindezt pedig a jó nevű Cyclops Dome Entertainment csapatának köszönhetjük, akik megálmodták a zombidinót, hogy ő hozza el megváltást agysejtjeink számára.

Z/Rex: The Jurassic Dead címen érkezik a már elnevezésében is igazi különlegességet ígérő alkotás. Hátborzongató, félelmetes, újító, utánozhatatlan, példanélküli. Hirtelen ezek a jelzők jutottak eszembe anélkül, hogy a készítők pisztolyt szorítottak volna a fejemhez, viszont az iróniát azért tessék kiérezni a szavakból.

Az ötlet mondjuk tényleg egyedülálló, hiszen dinókat láttunk már a vásznon. Steven Spielberg is próbálkozott velük, meg nem rég Colin Trevorrow, viszont ők azért korántsem tudták átadni a dolog igazi esszenciáját. Aztán ott vannak a zombik. Jó, a The Walking Dead nem rossz, de ugyan már, átváltozó emberek? Hé Kirkman, hol marad az eredetiség?

Ezzel szemben Milko Davis és Thomas Martwick mertek nagyot álmodni. Nem féltek meginni ketten meginni egy üveg abszintot, hogy aztán történjék, aminek történnie kell. A végeredmény pedig egy filmtörténeti előrelépés, egy különleges celluloid gyémánt, amit még csak csiszolni sem kell.

A főhősünk, mármint ugye a címszereplő Z/Rex mellett, egy gonosz tudós lesz. A szinopszisból nem derül ki, hogy miért lesz gonosz, de az lesz, fogadjuk el. Gonoszsága révén pedig csatlakozik egy titkos szervezethez, amelynek a célja, hogy romokba döntsék a világot. Eddig akár egy ezerszer látott James Bond történethez is lehetne szerencsénk. De nem! Kedves néző itt egy sokallta unikálisabb mesével van dolgod.

A gonoszok csapata ugyanis elektromágnese impulzusrobbantásokkal, méregként terjedő zombigázzal és a felejthetetlen élményt és a néző számára kellemes, a főhősök számára kellemetlen perceket okozó zombidinó segítségére is számítanak. A Z/Rex előzetes minden ízében mennyi finomság.

Mármint, hogy T-Rex-ről van szó, bár az előzetesben egy pixelhibás velociraptort láthatunk, de vélhetően ez is a lény egyik különleges képessége. Egy fajtársa formájában dönti romba a világot. Neked ez eszedbe jutott volna? Persze, hogy nem… ülj le… egyes!

Premierdátum sajnos még nincs, ami kár. Így csak vágjuk a centit, bele a nagyvilágba, nem látva a végét. Reméljük kis hazánkba is eljut ez az egyedi művészeti alkotás, hiszen igazságtalan volna, ha a magyar emberek kimaradnának a jóból.

Z/Rex előzetes:

Cikkíróink minden esetben tudatmódosító szerek alkalmazása nélkül dolgoznak.