Az Box Office

Az okosok úgy saccoltak, hogy a Stephen King-féle legújabb Az feldolgozás jól fog szerepelni a jegypénztáraknál. Olyan 50-60 milliós nyitó hétvégét jósoltak a filmnek. Nos, az okosok tévedtek. Az Az minden várakozást felülmúlt és 117 millió dollárt kasszírozott ezalatt a néhány nap alatt.

Huh! Tényleg lehetett sejteni, hogy Andy Muschietti filmje nagyot fog szólni. Az előzetes is rekord nézettséget hozott, na meg a hozzáértek tippjei is komoly dollármilliókról szóltak. Ekkora sikerre viszont talán senki sem gondolt.

A 117 milliós nyitány nagyon vagány, hiszen a korhatáros horrorfilmek bevételeit felsoroló listán rögvest az ötödik helyre ugrott a film az USA-ban. Hangsúlyoznám, hogy a nyitó hétvégén volt erre képes. A Démonok között előzi meg, ami 40 millióval nyitott és összesen 137 milliót hozott a konyhára a tengerentúlon. Valamint az Ideglelés, a Tűnj el! és Az ördögűző van még a listán. Utóbbi 232 millió dolláros bevétellel, amit akár meg is dőlhet. Más kérdés, hogy az a film jó néhány évvel korábban készült el.

A legjobb szeptemberi nyitó hétvége is az Az filmhez köthető. Korábban a Hotel Transylvania 2. része volt az első 48 millió dollárral, ezt is sikerült alaposan kenterbe verni.

A korhatáros filmek közül pedig csak a Deadpool-nak volt jobb nyitó hétvégéje. Andy Muschietti és kis csapata alaposan megcsinálták, így aztán ezek után nem is lehet kérdés a folytatás.

Reese Witherspoon újdonsága végzett a második helyen egyébként, elég szerény 9 millió dolláros bevétellel, majd 5 millióval pedig a Sokkal több, mint testőr lett a harmadik.

Ezek pedig a tengerentúli adatok voltak, világszerte még 62 millió jön az eddigiekhez, szóval iszonyú korrekt kezdésről beszélhetünk. Az sem kérdés, hogy hamarosan a legtöbb pénzt kereső Stephen King film lesz az Az. csak a Halálsoron teljesített jobban eddig.

Azt meg csak halkan jegyezném meg, hogy a buktaszagú A múmia reboot rendezését eleinte Andy Muschietti-nek szerették volna adni, de kreatív nézeteltérések miatt mégsem őt választotta a Universal. Hmm.

A filmről itt találod a kritikánkat, erre pedig a filmes adatlapot sok-sok érdekességgel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét