Erről Alex Kurtzman a sorozat producere nyilatkozott, így készpénznek is vehetjük a dolgot.

Alex Kurtzman, a Clarice című sorozat producere adott egy hosszabb interjút az Entertainment Weekly-nek, amelyben a szóban forgó A bárányok hallgatnak sorozat kapcsán rengeteg minden felmerült. Így például az is, hogy vajon Hannibal Lecter előkerül-e a sorozatban.

Erre akár azért lehetett volna esély, mert maga a történet A bárányok hallgatnak sztorija után játszódik, körülbelül egy évvel. Kurtzman viszont leszögezte, hogy ennek ellenére Hannibal Lecter karaktere nem lesz ott a sorozatban, sőt igazából a nevét sem fogják megemlíteni.

A dolog miértje amúgy a jogi útvesztőben keresendő, ezen a téren ugyanis nem egyszerű a helyzet. Kurtzman maga is sokáig tanulmányozta, hogy meddig mehet el, hiszen annak idején például a Hannibal sorozatban sem lehetett A bárányok hallgatnak történéseire hivatkozni. Így aztán kizárt, hogy Hannibal és Clarice közös jelenetben tűnjön majd fel. Azért ez kicsit persze szomorú.

Igaz abban azért talán reménykedhetünk, hogy a Bryan Fuller-féle Hannibal sorozat esetleg visszatérhet. Az elmúlt időszakban ennek kapcsán is felmerült néhány elképzelés, bár konkrétumokról azóta sem hallani.

Ami biztos, hogy a Clarice sorozat február 11-én debütál a tengerentúlon. A főbb szerepekben Rebecca Breeds, Michael Cudlitz, Lucca de Oliveira, Kal Penn, Nick Sandow, Devyn Tyler és Marnee Carpenter lesz látható. Érdekesség, hogy utóbbi színésznő Catherine Martin-t alakítja, aki viszont A bárány hallgatnak film egyik karaktere is volt.