Barlang mélyén 2020

A barlang mélyén (2020) – Online film adatlap – Andrew Traucki, A zátony rendezője ez alkalommal nem cápákkal, hanem krokodilokkal fenyeget!

A barlang mélyén – Teljes film adatlap 

Barlang mélyén 2020

Magyar cím: A barlang mélyén
Eredeti cím: Black Water: Abyss
Műfaj: akció, dráma, horror
Premier (UK): 2020. július 4.
Hazai premier: 2021. január 1. (Telekom TVGO)
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Andrew Traucki
Forgatókönyvírók: John Ridley, Sarah Smith
Filmstúdió: Thrills & Spills, Cornerstone Pictures, ProdigyMovies
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

A barlang mélyén története:

Adott egy ötfős társaság, akik jó eséllyel életük felfedezésére készülnek. Egy eddig feltáratlan barlangot keresnek fel, amelyet egy expedíció keretében szeretnének feltárni. A feladat tudják, hogy veszélyes, de hisznek magukban. A baj azonban megtörténik, a nagy esőzés miatt a barlangrendszer beomlik, hőseink pedig bent rekednek. Ez már önmagában is elég ijesztő, azonban a csapat hamar rájön, hogy nem csak ők öten vannak a barlangrendszerben. Van ott még valami, ami csakhamar elkezdi levadászni a társaság tagjait.

Szereplők:

Jessica McNamee, Luke Mitchell, Amali Golden, Benjamin Hoetjes, Anthony J. Sharpe, Louis Toshio Okada, Rumi Kikuchi, Anna Kubat, Nicole Collett, Stu Kirk, Troy Black, Damien Blewett, Isabella Sheehan, Glenn Adams, Myra Stoertzer

A barlang mélyén előzetes:

Érdekességek:

A barlang mélyén tulajdonképpen egy folytatás. Andrew Traucki még 2007-ben készítette el a Halál a mocsárban című filmet. Ennek a magyar címe volt ez, eredetileg Black Water néven forgott a film, amelyben szintén egy krokodil kapta a főszerepet. Traucki azóta aztán több filmet is elkészített, például a 2010-es A zátonyt. Illetve ott volt a 2013-as The Jungle, amelyben szintén egy fenevad kapta a főszerepet.

A forgatókönyvet jegyző John Ridley és Sarah Smith nem dolgoztak a 2007-es előzményen.

A COVID miatt bezárt angol mozikban A barlang mélyén volt az első film, amely az egykori újranyitáskor bemutatkozhatott. Maradandót azért nem alkotott a film. Nálunk a mozis premier nem is jött össze, 2021 év elején a Telekom TVGO kínálatába került be a film az ADS Service jóvoltából.

A filmben látható barlangot tényleg a forgatások előtt tárták fel, lényegében a film elkészítése miatt.