Bársony körfűrész (2019) – Online film adatlap – Dan Gilroy, az Éjjeli féreg rendezőjének új filmje, amelyben szintén Jake Gyllenhaal vállalta a főszerepet.

Bársony körfűrész – Teljes film adatlap

Magyar cím:Bársony körfűrész
Eredeti cím: 
Velvet Buzzsaw
Műfaj: 
horror, misztikus, thriller
Premier (USA): 
2019. január 27.
Hazai premier: 
2019. február 1.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: 
Dan Gilroy
Forgatókönyvírók: 
Dan Gilroy
Filmstúdió: Netflix
Forrásunk a film 
IMDB adatlapja.

Bársony körfűrész története:

A Bársony körfűrész egy Los Angelesben játszódó szatíra, amelyben dúsgazdag művészek és nagynevű gyűjtök csapnak össze, a műkincskereskedelem véres oldalát feltárva.

Szereplők:

Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Zawe Ashton, Tom Sturridge, Toni Collette, Natalia Dyer, Daveed Diggs, John Malkovich, Billy Magnussen, Alan Mandell, Míg Macario, Nitya Vidyasagar, Sedale Threatt Jr., Keith Bogart, Sofia Toufa

Bársony körfűrész előzetes:

Érdekességek:

Dan Gilroy-ban még 2017-ben fogant meg a Bársony körfűrész ötlete, miután New Yorkban részt vett egy kortárs művész kiállításán. Természetesen a rendezés mellett a forgatókönyvet is ő készítette.

Ráadásul Gilroy-nak már az írás pillanatában is konkrét elképzelései voltak a színészeket illetően. Jake Gyllenhaal és Rene Russo volt az elképzelés az írás pillanatában, Gilroy kifejezetten rájuk szabta a szerepelket. Az írás során amúgy Gilroy művészeket és különféle tanácsadók véleményét is kikérte mindig a történettel kapcsolatban.

Gilroy és Gyllenhaal nem is először dolgoztak együtt, már az Éjjeli féreg kapcsán megvolt köztük az összhang. Nem véletlen, hogy Gilroy a kezdetektől Gyllenhaal-t akarta a főszerepre. Ráadásul egy interjúban elárulta, hogy ismét megvolt az összhang, hiszen, amikor a színész olvasta a forgatókönyvet rögtön felépítette a karaktert és annak manírjait is. A színész amúgy egy meleg karaktert formál meg, nem is először, hiszen a Túl a barátságon-ban is láthattuk hasonló szerepben.

Pardon. Az Éjjeli féreg kapcsán amúgy nem véletlen, de Rene Russo nevét is meg kell említeni!

Az eredeti film cím, a velvet buzzshaw szexre utal, tulajdonképpen a nyalással kapcsolatban használt kifejezés. Hát na, gondoltuk ezt is megosztjuk veled.

A filmben John Malkovich is szerepet vállalt, akinek ez volt a harmadik horrorfilmes szerepe. Korábban A gonosz csábításában láthattuk, illetve a Madarak a dobozban című horrorban, amit szintén a Netflix mutatott be.