Bilincsben (2017)

2017 a Stephen King adaptációk éve. A mozis produkciók után a Netflix is készült egy regény feldolgozással. Mike Flanagan rendezésében először kap mozgóképes változatot a Bilincsben.

Bilincsben (2017)

 

Magyar cím:  Bilincsben
Eredeti cím: Gerald’s Game
Műfaj: horror, thriller
Mozipremier (USA): 2017. szeptember 29. (Netflix)
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Mike Flanagan
Forgatókönyvírók: Mike Flanagan, Jeff Howard, Stephen King
Filmstúdió: Intrepid Pictures

Bilincsben története:

Jessie Burlingame (Carla Gugino) házassága már talán nem tökéletes. Középkorú ő is és férje Gerald (Bruce Greenwood) is, és habár életük javarészét együtt töltötték, mintha szürkülni kezdene minden. Egy vidám kis kiruccanás azonban ilyenkor jótékonyan hathat egy kapcsolatra. A pár egy vidéki lakba utazik, hogy együtt legyenek, és újra egymásra találjanak. Akár szexuális értelemben is. Gerald úgy gondolja, hogy a kikötözés felkorbácsolhatja a köztük lévő, olykor talán már lanyhuló vágyat. Jessie azonban nem élvezi a dolgot, ám mivel férje akaratos, ezért erőszakosabb módon adja a férfi tudtára, hogy nincs ínyére, hogy az ágyhoz bilincselték. Gerald azonban hirtelen szívrohamot kap, meghal, Jessie pedig ott ragad a nyaralóban, mindentől távol, de közel sem magányosan.

Különféle emlékképek és hangok formájában a múlt szellemei és történései kísértik, mindeközben pedig egyre szomjasabbá és éhesebbé is válik, amely csak felerősíti az amúgy sem gyenge hallucinációkat. Az sem segít sokat, hogy egy kóbor kutya elkezdi marcangolni az ágy mellett fekvő Gerald hulláját, és egy különös alak is felbukkan a színen, akiről nem tudni, hogy létező alak vagy csak Jessie mámoros állapotban lévő képzeletének egy újabb szüleménye.

A filmről készült kritikánkat itt találod.

Szereplők:

Carla Gugino, Henry Thomas, Bruce Greenwood, Carel Struycken, Kate Siegel, Chiara Aurelia, Jon Arthur, Natalie Roers, Kimberly Battista, Tom Glynn, Gwendolyn Mulamba, Stu Cookson, Nikia Reynolds, Charles Adams, John Ceallach

Előzetesek, videók, szpotok, jelenetek:

Érdekességek:

A Bilincsben című film Stephen King azonos című regénye nyomán készült. Az 1992-ben megjelent rövid kötet eddig még nem kapott filmes feldolgozást.

Ebben a filmben is szerepet kapott Kate Siegel, ahogy Mike Flanagan korábbi alkotásaiban is találkozhattunk vele. A Hush-ban, az Ouija: A gonosz eredetében és az Oculus-ban is ott volt. Ez persze nem meglepő, régi kapcsolat az övéké, 2016 februárjában pedig hivatalos is összekötötték az életüket.

Henry Thomas is szerepet kapott a Bilincsben feldolgozásában. Thomas korábban már Mike Flanagan-nel is dolgozott együtt még az Ouija folytatásán. Illetve annak idején a Rémálmok és lidércek címet viselő King novellákat feldolgozó sorozatban is szerepet kapott.

A film forgatásai Alabamában zajlottak.