A Universal Pictures és a Blumhouse Productions gondozásában készülhetett el a Christopher Landon legújabb horrorfilmje, amelyben egy maszkos gyilkos csap le újra és újra.

 

Magyar cím:  Boldog halálnapot!
Eredeti cím: Happy Death Day
Műfaj: horror, misztikus, thriller
Mozipremier (USA): 2017. október 13.
Mozipremier (Magyar): 2017. november 16.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Christopher Landon
Forgatókönyvírók: Christopher Landon, Scott Lobdell
Filmstúdió: Blumhouse Productions, Digital Riot Media, Universal Pictures

Boldog halálnapot! története:

Tree Gelbman (Jessica Rothe) meglehetősen szörnyű helyzetbe keveredik. Pont a születésnapját ünnepelné, amivel még alapjáraton nem is volna semmi probléma. Meglepik, jól érzi magát és egy ütős buli is kilátásba van. Csak, hogy utóbbi helyen egy maszkos gyilkos rátámad és megöli a lányt. Tree azonban ezt követően nem meghal, hanem kénytelen újra és újra átélni a születésnapját, amely a halála napja is. A kört pedig talán csak akkor szakíthatja meg, ha rájön arra, hogy ki is rejtőzik a maszk mögött. Ez azonban egyáltalán nem egyszerű, hiszen hiába tudja, hogy mi fog történni, általában nem sikerül élve megúsznia a helyzetet.

Szereplők:

Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews, Charles Aitken, Jason Bayle, Phi Vu, Donna Duplantier, GiGi Erneta, Tenea Intriago, Rob Mello, Cariella Smith, Billy Slaughter, Blaine Kern III, Victoria Van Fleet

Boldog halálnapot! képek:

Boldog halálnapot! magyar szinkronos előzetes:

 

Érdekességek:

A Boldog halálnapot! forgatásai New Orleans-ba és Los Angeles-ben zajlottak. A produceri munkálatokat Jason Blum látta el, az ő cége felügyeletével készülhetett el a végeredmény.

A rendezést Christopher Landon vezényelte, aki már jó ideje a stúdió szolgálatában áll. Az Újabb parajelenségek és az ezt követő két Parajelenségek mozit is forgatókönyvíróként jegyezte. Majd 2015-ben rendezőként is bemutatkozhatott. Ráadásul a Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére egészen jól sikerült zombiparódia volt. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy ez a produkció nem a Blumhouse Productions berkein belül készülhetett el. Nem úgy a Boldog halálnapot!

A forgatókönyvet is Landon írta, de ezen a téren Scott Lobdell (Szemtelen szemtanúk) is a segítségére volt.

A főszerepet Jessica Rothe kapta, aki eleinte tévéfilmek és sorozatok epizód szerepeiben tűnhetett fel. Legutóbb viszont a Kaliforniai álomban is láthattuk őt.