Joachim Hedén svéd filmes túlélő thrillerje a filmfesztiválos vélemények alapján egészen intenzív és izgalmas.

A Breaking Surface című svéd túlélő thriller a közelmúltban debütált az online életre hívott Nightstream Filmfesztiválon, ahol kifejezetten pozitív értékeléseket kapott.

Joachim Hedén filmjének középpontjában két nő történetét ismerhetjük meg. Ida és Tuva féltestvérek és szeretik az izgalmas kalandokat. Karácsony után néhány nappal egy kis téli búvárkodásra adják a fejüket, az izgalmas helyekben bővelkedő norvég partoknál. Azonban a merülés balul sül el, egy hatalmas szikla ugyanis fogságba ejti Tuvát. Ha pedig ez nem volna elég, a sziklaomlás nem csak a víz alatt okoz bajt, hanem a felszínen is – a lányok felszerelésének javarésze, a telefonjaik és az slusszkulcs is odaveszik. A külső mentés tehát kizárva, így Ida egyedül kénytelen kitalálni valamit, hogy megmentse a testvérét.

A filmben Moa Gammel és Madeleine Martin kapták a főszerepet, a film a tengerentúlon On Demand formában december 15-től lesz elérhető, bízunk benne, hogy itthon is hozzá lehet majd jutni, az előzetes ugyanis valóban izgalmas thrillert ígér.

Breaking Surface előzetes: