Ridley Scott karácsonyi ajándéka után minden horrorfilm rajongó nyalogathatja az ujjait. A rendező ugyanis az Alien: Covenant előzetes bemutatásával igyekszik felvillanyozni az arra igényeseket.

Őszintén nem igazán lehetett arra számítani, hogy még az idei évben megérkezik az Alien: Covenant előzetes. Persze nem régiben lehetett olvasni arról, hogy néhány szerencsés számára már levetítették a szóban forgó trailert, sőt ők egy másik 15 perces jelenetet is láthattak a filmből.

Az ottani visszajelzések egy brutálisan jó filmet ígértek, de úgy gondoltuk, hogy a nagyközönség számára majd jobb esetben valamikor januárban hozhatják el a mozgóképes anyagot. Aztán mégse, a Fox gondolt egyet és már a karácsonyfa alá bedobta a trailert.

facebook-2

Hogy milyen lett? Öregem, ezt látnod kell! A múltkor már pedzegettem, hogy akár az év egyik legjobb horrorfilmje is lehet az Alien: Covenant 2017-ben, az előzetes pedig nem múlja alul ezt a várakozást.

Rögvest egy elég kétségbeejtő és véres képsorral kezdünk, hogy aztán kicsit vázolják nekünk a Covenant legénységét, a bolygót, ahová a csapat érkezik. A legvégén pedig egy véres zuhanyzós jelenettel tesznek cseresznyét a hab tetejére.

Szerintem elképesztően zseniális lett az Alien: Covenant előzetes. Ráadásul rögtön korhatáros verziót kaptunk, ami persze az Alien esetében a minimum elvárás.

Nagyon úgy tűnik, hogy Ridley Scott tényleg nem spórolt a vérrel és a brutalitással. Gondolom nem csak az előzetesben ellőtt dolgok lesznek, mert az úgy meglehetősen soványka lenne.

A kérdés az, hogy vajon Scott és csapata képes lesz-e überelni az 1979-es klasszikust? Nyilván nem szeretnék semmit elkiabálni, de a csapás nagyon jónak tűnik.

Ha pedig ez a film jól sikerül, jól teljesít, akkor azt gondolom, hogy a Neilll Blomkamp tervezte Alien 5. résznek sem nagyon parancsol majd megálljt semmi. De szép is volna.

Az Alien: Covenant előzetes tehát igazolta azt, amit a néhány szerencsés ígért. Brutális és durván jó. A naptárt és a kisnoteszt most már mindenki érdemes elővennie és bejegyezni, a 2017. május 19-ei napra a premiert. Pontosabban annak környékére, hiszen ez a tengerentúli premierdátum. Jobb esetben így a május 18 már az Alien: Covenant ünnepnapja lehet kis hazánkban.

Alien: Covenant előzetes