Fogadjunk, hogy gyerekkorodban te is féltél a mumustól, aki jön és elvisz, rosszabb esetben viszont nyomban felfal. A Child Eater előzetes egy ilyen témájú filmet ígér, egy izlandi rendezőtől.

Erlingur Thoroddsen még 2012-ben készítette el a Child Eater című rövidfilmet. A sztori egyébként már ekkor is a tengerentúlon forgott, holott Thoroddsen izlandi születésű. Ennek ellenére mondjuk a Patient Seven című antológián is szintén Amerikában dolgozott. Habár 2017-re tartogat egy újabb horrort, ami a Rift címet viseli, ez már szülőhazájában forgott, ottani színészekkel.

Ám ne kalandozzunk el, maradjunk a Child Eater-nél.

Gyerekkoromban ha nem is szentül hittem azt, hogy esténként járkál egy mumus a házunkba, azért volt bennem egy kis félsz. Nem attól, hogy a takaró alól kilógó bokámat elkapja valaki vagy még inkább valami, ami az ágy alól tör ki. Inkább az üvegajtó mögötti árnyjáték aggasztott. Néha, ha hunyorogva is, de emberalaknak tűnt, amit láttam.

Na meg az iskolában is volt egy mumus. A sötét folyóson lakott a pletykák szerint. Viszont volt, akit heccből bezártak oda, túlélte. A folyosói mumus legendája így gyorsan derékba törött.

A Child Eater előzetes azonban egy mumust ígér, ráadásul egy létező fajtát.

Lucas ugyanis állítja, hogy a szobájában, pontosabban a szekrényben ott egy mumus. Egy öregember alak, aki nem biztos, hogy jófejkedni akar. Helene persze nem hiszi el a sztorit, úgy van vele, hogy a gyereknek csak túl élénk a fantáziája. Azonban csak hamar a bébiszitter is kénytelen lesz belátni, hogy Lucas egy létező dolgot lát, egy igazán gonosz mumust!

Na most az igazság az, hogy a Child Eater előzetes a mumussal még nem próbálja meg ránk hozni a frászt. Viszont a hangulat és az atmoszféra azért meglehetősen nyomasztó és rideg. Ez pedig talán egy ütős filmet is eredményezhet. Az európai rendezők úgy gondolom egyébként is elég ügyesek ebben. Hátha Thoroddsen sem lóg ki a sorból.

Nagy kérdés, hogy a film mikor kerülhet elérhető közelségbe. Néhány fesztiválos bemutató már volt, illetve Izlandon október végén a mozikba is debütálhatott a Child Eater. Azt viszont nem tudni, hogy más országokban mikor és hogyan tervezik bemutatni.

Child Eater előzetes:

https://youtu.be/Ig6RhnQgG_Y