A színész újból Scott Cooperrel dolgozhat együtt, a végeredmény pedig egy gótikus horror-thriller lehet, amelyet a Netflix mutathat be.

Scott Cooper rendezőként eddig olyan filmeket hozott össze, mint az Őrült szív, A harag tüze, a Fekete mise vagy az Ellenségek. A tervek szerint idén az Antlers című misztikus horrorját is bemutathatják, azonban már úton van a következő projekt is, amelynek főszerepében Christian Bale-t láthatjuk majd.

A közös munka nem meglepő, hiszen a fentebb említett filmek közül kettőben (A harag tüze, Ellenségek) már dolgoztak együtt, a végeredmény pedig mindkét esetben eléggé szerethető volt.

Cooper ez alkalommal Louis Bayard regényét, a The Pale Blue Eye-t dolgozza fel, amely egy meglehetősen izgalmas történet. A sztori 1830-ban játszódik majd, egy katonai akadémián történt gyilkosságok kapják a főszerepet, amelynek felderítésére egy veterán nyomozót kérnek fel, őt alakíthatja Bale. Hősünk nincs egyedül, egy fiatal kadét is a segítségére siet, egy bizonyos Edgar Allan Poe, aki később világhírű szerző lesz.

Cooper az Empire-nek úgy nyilatkozott, hogy nagy rajongója Poe munkásságának, akinek szerinte a detektívműfaj, valamint a horror, misztikum és sci-fi is nagyon sokat köszönhet, rá is nagy hatással volt a munkássága.

A közös munka bejelentése után hamar kiderült az is, hogy a film jogaira a Netflix csapott le, így majd náluk mutatkozhat be Cooper projekje, ami egyébként nagyjából már 10 éve formálódik a az rendező/író kezei között.