Még tavasszal derült ki, hogy az HBO egy egész komolynak ígérkező Hellraiser sorozaton ügyködik – most kiderült, hogy Clive Barker is aktívan részt vesz a munkában.

Még a tavaszi időszakban mi is beszámoltunk róla, hogy az HBO szeretne összehozni egy Hellraiser sorozatot, ami ráadásul egészen izgalmasnak tűnik. A rendezést ugyanis a Gyilkos Halloween-en is dolgozó David Gordon Green vezényelheti – a pilot mindenképpen az övé, de elvileg az évadból néhány másik részt is ő vezényelhet. Az írói brigádban pedig az Adsz vagy kapsz-ot jegyző Michael Dougherty és Mark Verheiden nevét említették.

A Deadline legfrissebb értesülése szerint azonban a Hellraiser atyja, Clive Barker is csatlakozik a stábhoz.

Ez azért is izgalmas hír, mert az elmúlt időszakban Barker személyesen nem vette ki a részét a Hellraiser filmekből – látszott is rajtuk. Legutóbb még az 1996-os Vérvonal esetében vállalta nyíltan, hogy köze volt a végeredményhez.

Most viszont örömmel csatlakozott a csapathoz és azt ígérte, hogy nagyon sötét és durva dolgot fognak készíteni.

A Deadline cikke kitér arra is, hogy nem teljesen remake-re kell gondolni, egy kicsit folytatás is lehet a végeredmény, legalábbis feltételezi majd, hogy valamelyest ismerjük a Hellraiser mitológiáját. A főszerepben Pinhead tűnhet fel és természetesen kenobitákból sem lesz hiány.

A projekt tehát formálódik, kíváncsiak várjuk, hogy mikor indulnak a forgatások, hogy néz majd ki a szereposztás és persze mikor debütálhat a Hellraiser sorozat.