dexter 9. évad

Elkészülhet a Dexter 9. évad – a Showtime zöld utat adott, kedvenc sorozatgyilkosunk visszatérhet a képernyőre. Ebben a posztban gyűjtjük a legfontosabb információkat.

Dexter 9. évad története:

A csatorna hivatalosan még nem adott infót arról, hogy pontosan milyen sztorira is számíthatunk. Azt szinte biztosra vehetjük, hogy nem Miami lesz az újabb évad helyszíne. Egy Iron Lake nevű kisváros környékén rajzolódhat majd ki a történet, egy remek főgonosszal körítve!

Az új évad főgonosza:

A színészveterán Clancy Brown kapta a Dexter 9. évad gonoszának szerepét – már persze, ha abból indulunk ki, hogy Dexter jófiú, annak ellenére, hogy sorozatgyilkos. Ráadásul már az is kiderült, hogy Brown kit alakíthat. Egy Kurt Caldwell nevű figura bőrébe bújhat. Kurt Caldwell kamionsofőrként kezdte az életét, mára azonban Iron Lake nem hivatalos vezetője, ugyanis a kisváros egyfajta ura lett. Caldwell első ránézésére kedves, mosolygós és egy igazi főnyeremény. Baj akkor van, ha valaki megpróbál az útjába állni, esetleg keresztbe tesz neki. Caldwell ugyanis igazából meglehetősen könyörtelen fickó.

Dexter 9. évad

Clancy Brown A remény rabjaiból lehet ismerős, de a Csillagközi invázióban is találkoztunk vele és szinkronszínészként is sokat foglalkoztatják, például a Spongyabobban Rákuram hangját szolgáltatja.

További szereplők:

Négy színész nevét már biztosan bejelentették és az is kiderült, hogy ők kiket formálhatnak majd meg.

Julia Jones (The Mandalorian) egy Angela Bishop nevű nőt alakíthat, aki egy rendőrkapitány lesz.

Johnny Sequoyah (Believe) egy tizenéves pimasz lányt formálhat meg.

Alano Miller az Iron Lake-i rendőrőrs egyik emberét, egy őrmestert alakít, aki birkózóedzőként is dolgozik.

Jack Alcott karakteréről nem sokat tudni, egy Randall nevű figura lesz, aki kapcsolatba kerül Dexterrel, ráadásul egészen jó viszonyt ápolnak majd.

Korábban írtuk:

A Showtime annak idején még 2006-ban mutatta be a Dexter című sorozatot. Tisztán emlékszem, hogy az első rész után hosszú hónapokra jegeltem a szériát – bevallom első ránézésre nem fogott meg, valami hiányzott. Néhány hónap múlva viszont néhány nap alatt pótoltam az első évadot és évről évre tűkön ülve vártam a folytatást. A szériát pedig azóta már sikerült újból végignézni.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Showtime egyik legnépszerűbb sorozata volt a Dexter, ami aztán 2013-ban véget ért. Ráadásul talán nem is tökéletesen. Egy pillanatig talán azt hihettük, hogy hősünk az életét veszti a hullámok között és kerek lezárást kap a történet. Ám maradt még néhány képsor, ahol Dexter Morgan favágóként, magányosan élte életét, száműzetésbe vonulva és elvágva a kalandot.

Az elmúlt években aztán többször lehetett arról hallani, hogy esetleg elkészülhet a Dexter 9. évad, de nem lett semmi a dologból. Tavasszal úgy tűnt megint van egy kis mocorgás, de sok konkrétumról nem esett szó. A The Hollywood Reporter most viszont nagyot robbantott a bejelentéssel, mely szerint Michael C. Hall visszatérhet legendás szerepében és ismét kedvenc sorozatgyilkosunk bőrébe bújhat.

Gary Levine, a Showtime Entertainment elnöke úgy nyilatkozott a lapnak, hogy már korábban tudták, ha sikerült egy olyan kreatív ötlettel előállni, ami méltó folytatást eredményez, akkor zöld utat kaphat a projekt. Most pedig Michael C. Hall és Clyde Phillips előállt valamivel, ami állítólag nagyot fog szólni.

Eddig nem sokat tudni, az azonban biztos, hogy limitált szériaként kell számítanunk a visszatérésre, ami egy 10 részes 9. évad lesz. Ráadásul nem is kell nagyon sokat várnunk, hiszen 2021 őszén be is roboghat a Dexter 9. évad.

Michael C. Hall visszatérése nem kérdés – azonban Jennifer Carpenter felbukkanására vélhetően nem számíthatunk, legalábbis meglepő volna. Illetve a zárást látva talán nem is Miami szolgál majd a folytatás helyszínéül.