Kedvenc sorozatgyilkosunk visszatér, elkészülhet a Dexter 9. évad – a Showtime zöld utat adott. Ebben a posztban gyűjtjük a legfontosabb információkat.

A Showtime annak idején még 2006-ban mutatta be a Dexter című sorozatot. Tisztán emlékszem, hogy az első rész után hosszú hónapokra jegeltem a szériát – bevallom első ránézésre nem fogott meg, valami hiányzott. Néhány hónap múlva viszont néhány nap alatt pótoltam az első évadot és évről évre tűkön ülve vártam a folytatást. A szériát pedig azóta már sikerült újból végignézni.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Showtime egyik legnépszerűbb sorozata volt a Dexter, ami aztán 2013-ban véget ért. Ráadásul talán nem is tökéletesen. Egy pillanatig talán azt hihettük, hogy hősünk az életét veszti a hullámok között és kerek lezárást kap a történet. Ám maradt még néhány képsor, ahol Dexter Morgan favágóként, magányosan élte életét, száműzetésbe vonulva és elvágva a kalandot.

Az elmúlt években aztán többször lehetett arról hallani, hogy esetleg elkészülhet a Dexter 9. évad, de nem lett semmi a dologból. Tavasszal úgy tűnt megint van egy kis mocorgás, de sok konkrétumról nem esett szó. A The Hollywood Reporter most viszont nagyot robbantott a bejelentéssel, mely szerint Michael C. Hall visszatérhet legendás szerepében és ismét kedvenc sorozatgyilkosunk bőrébe bújhat.

Gary Levine, a Showtime Entertainment elnöke úgy nyilatkozott a lapnak, hogy már korábban tudták, ha sikerült egy olyan kreatív ötlettel előállni, ami méltó folytatást eredményez, akkor zöld utat kaphat a projekt. Most pedig Michael C. Hall és Clyde Phillips előállt valamivel, ami állítólag nagyot fog szólni.

Eddig nem sokat tudni, az azonban biztos, hogy limitált szériaként kell számítanunk a visszatérésre, ami egy 10 részes 9. évad lesz. Ráadásul nem is kell nagyon sokat várnunk, hiszen 2021 őszén be is roboghat a Dexter 9. évad.

A történet még kérdéses, de az elkövetkezendő hónapokban nyilván egyre több információ futhat be.

Michael C. Hall visszatérése nem kérdés – azonban Jennifer Carpenter felbukkanására vélhetően nem számíthatunk, legalábbis meglepő volna. Illetve a zárást látva talán nem is Miami szolgál majd a folytatás helyszínéül.