A Stephen King-féle legújabb Az feldolgozás semmilyen szempontból nem volt gyerekded film, azonban van egy végül el nem készült jelenet, ami vélhetően mindenkinél kiverte volna a biztosítékot.

Arról már írtam a múltkor, hogy amíg Carl Fukunaga rendező ült az Az direktori székében, meglehetősen durva film volt a terv. A stúdió ezt nem is merte bevállalni és inkább Andy Muschietti kezébe került a rendezés, aki ugyan nem gyerekbarát filmet hozott össze, de sokat kozmetikázott a dolgokon.

Mondjuk úgy tudni, hogy még az általa készített forgatókönyv is tartalmazott meredek részeket, erről a Pennywise-t alakító Bill Skarsgard egy interjúban már beszélt is korábban. Annyit mondott el, hogy egy visszatekintős rész lett volna, amiben még nem is igazán bohóc, hanem saját magára hasonlított volna és amolyan háttértörténet lett volna a karakternek. A jelenetet azonban nem is vették végül fel, ám most úgy tűnik, hogy az írott változat azért mégis csak kiszivárgott.

Eszerint Pennywise egy csecsemőt evett volna meg a szóban forgó el nem készült jelenetben.

A nő reszket, nem akarja elengedni a babát. A háta mögött kinyílik az ajtó, egy hat éves kisfiút látunk, aki annyit kérdez:
– Anya?
– NEM! Kifelé! MOST! – jön a válasz, a kisfiú pedig megijed az anyjától és elfut.
A nő visszafordul Pennywise felé, homlokon csókolja kisbabáját majd leteszi és ennyit mond:
– Sajnálom, nagyon sajnálom.
A nő elfordul a csecsemőtől, a fény viszont halványan megvilágítja az arcát. A háttérben Pennywise odalép a babához és elkezdi megenni. A sírás egyszer csak abba marad. A nő arc eközben változik. A félelemből tagadásba, bánatba, majd elfogadásba fordul és csak üres tekintettel bámul maga elé.

Na, igen. Valahol azért nem csodáljuk, hogy ez a jelenet végül mégsem készült el. Persze nem kizárt, hogy a folytatásban még jobban megismerhetjük Pennywise eredetét és ott esetleg valamilyen formában előkerülnek ezek a képsorok.