Éber erdő (2020) – Online film adatlap – A lengyelek is beszállnak a horrorfilm készítésbe, az ország egyik első slashere az Éber erdő.

Éber erdő – Teljes film adatlap

Magyar cím: Éber erdő
Eredeti cím: W lesie dzis nie zasnie nikt
Műfaj: horror, thriller
Premier (Lengyelország – Netflix): 2020. március 20.
Hazai premier: 2020. október 28. (Netflix)
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Bartosz M. Kowalski
Forgatókönyvírók: Bartosz M. Kowalski, Jan Kwiecinski, Mirella Zaradkiewicz
Filmstúdió: Akson Studio, Plan Zet, Polski Instyut Sztuki Filmowej
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Éber erdő története:

Szerinted, hogy lehet az okostelefon függő fiatalokat picit a valóságba rántani? A helyzet az, hogy kiváló megoldás lehet egy offline tábor. Egy olyan hely, ahová a srácok nem vihetik magukkal kütyüiket, a természet lágy ölén vannak és rájönnek, hogy bizony a technikai csodák nélkül is érezhetik jól magukat. Persze ez az ideális eset. Azonban megeshet, hogy egy ilyen erdei kirándulás végzetes lesz. Az erdőben ugyanis olykor halálos veszélyek leselkednek az emberre, esetünkben a túrázó fiatalokra.

Szereplők:

Julia Wieniawa-Narkiewicz, Michal Lupa, Wiktoria Gasiewska, Stanislaw Cywka, Sebastian Dela, Gabriela Muskala, Michal Zbroja, Miroslaw Zbrojewicz, Piotr Cyrwus, Olaf Lubaszenko, Wojciech Mecwaldowski, Bartlomiej Firlet, Malgorzata Szcerbowska, Izabela Dabrowska

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Az eredeti tervek szerint a film 2020. március 13-án mutatkozhatott volna be Lengyelországban. Ebből viszont a koronavírus-járvány miatt végül nem lett semmi. Kár, hiszen ez pont péntek 13-a lett volna. Így később a Netflixen kapott lehetőséget a film hazájában és a világ több pontján is.

Bartosz M. Kowalski rendező egy interjúban úgy fogalmazott, hogy nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az Éber erdő folytatást kapjon.

A készítők az első lengyel slasher horrorként hivatkoztak a marketingkampány során filmjükre.

A csapat nem húzta sokáig el a forgatást. A stáb tulajdonképpen 23 nap alatt befejezte a munkálatokat, igaz mondhatni rohamtempóban dolgoztak, naponta 8 jelenetet igyekeztek rögzíteni.