Daniel Espinosa legújabb filmjét A nyolcadik utas: a Halál inspirálta, a főbb szerepekben pedig Jake Gyllenhaal és Ryan Reynolds tűnik fel.

Magyar cím:  Élet
Eredeti cím: Life
Műfaj: sci-fi, thriller
Mozipremier (USA): 2017. március 24.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Daniel Espinosa
Forgatókönyvírók: Rhett Reese, Paul Wernick
Filmstúdió: Columbia Pictures, Skydance Media, Sony Pictures Entertainment
Játékidő: 1 óra 43 perc
Produkciós költségek: 58 millió dollár

 

Élet története:

Hat asztronauta egy igazán érdekes feladatot kap, a Vörös Bolygót kell felkutatniuk és tanulmányozniuk. Természetesen földön kívüli élet után kutatnak a Marson. A csapat pedig úgy tűnik, hogy sikerrel jár. Felfedeznek valamit, valami élőt, ami az első bizonyíték lehet az élet nyomaira az anyabolygón kívül. De ez az élő organizmus sajnos nem az, aminek a kutatók elsőre hitték. Rá kell jönniük, hogy csodálatosnak és egyedülállónak gondolt felfedezésük nem várt következményekkel jár. Az életforma ugyanis sokkal intelligensebb, mint azt sejtették és nem is biztos, hogy baráti szándékok vezérlik.

Az Élet-ről készült kritikánkat itt olvashatod.

Szereplők:

Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson, Hiroyuki Sanada, Ariyon Bakare, Olga Dihovichnaya, Jesus Del Orden, Allen McLean, Leila Grace Bostwick-Riddell, Mari Gvelesiani, David Muir, Elizabeth Vargas, Camiel Warren-Taylor, Haruka Kuroda, Naoko Mori

Élet képek:

Bevételi statisztikák:

Nyitó hétvége: 12 501 936 dollár

Összes bevétel: 73 361 628 dollár
USA bevétel: 29 430 822 dollár
Nemzetközi bevétel: 43 930 806 dollár

Magyarországi bevétel: 55 376 dollár

Élet angol nyelvű előzetes:

Élet magyar szinkronos előzetes #1:

https://www.youtube.com/watch?v=2GFW3CRpiOE

Élet magyar szinkronos előzetes #2:

Élet Super Bowl teaser előzetes:

Élet szinkronos TV spot #1

Élet szinkronos TV spot #2:

Érdekességek:

Az Élet című film leírását olvasva talán legyint az ember: „Ezt már láttam.” Ugyanakkor mégis érdemes lehet majd próbát tenni a filmmel, ugyanis több indok is szól mellette.

A forgatókönyvet Rhett Reese és Paul Wernick hozták össze, akiktől korábban a Zombieland-et láthattuk, de a Deadpool mozifilm megírásáért is ők feleltek. Reese és Wernick bevallottan az első Alien-film adta ihlettől vezérelve készítették el az Élet forgatókönyvét. Ám őket ismerve azért nem várt csavarokra és izgalmas történetvezetésre is számíthatunk.

A rendezést Daniel Espinosa vezényelhette. A svéd direktor még annak idején az Instant dohány című filmmel hívta fel magára a figyelmet, majd székhelyét gyorsan a tengerentúlra tette. A Védhetetlen és A 44. gyermek című alkotásai pedig nem is sikerültek rosszul. Így akár az ő neve is biztató lehet a végeredményt illetően.

A főszerepre először Ryan Reynolds volt a kiszemelt. Nem csoda, hiszen Espinosa is dolgozott már vele együtt – a Védhetetlen forgatásain – Míg Werncik és Reese a Deadpool főszerepét pont rá szabták. Reynolds azonban nem tudta bevállalni ezt a szerepet, egy másik film forgatásai munkálatai miatt, így egy mellékszerepben tűnhet fel.

A helyét egy nem kevésbé ütős név, Jake Gyllenhaal örökölte meg.

Mellettük pedig női fronton a nem régiben felfedezett Rebecca Ferguson tűnik fel, aki A lány a vonaton című thrillerben már bizonyított.

Az Élet világpremierjét még 2017. március 18-án tartották a South by Southwest Filmfesztiválon. Ezt követően néhány napon belül a mozis bemutatkozás is megtörtént. Habár a stúdió eredetileg 2017. május 26-án szándékozta a mozikba küldeni a produkciót. Csakhogy aznap érkezik a Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja. Egy ilyen kaliberű alkotással pedig még csak véletlenül sem akartak farkasszemet nézni. A film így végül pont Daniel Espinosa rendező születésnapján mutatkozhatott be a mozikban. Ez a direktor hatodik nagyfilmje.

Az Élet forgatásai a Shepperton Studios-ban kezdődtek még 2016. július 19-én.

Hiroyuki Sanada nem először alakít űrhajóst. Korábban még a 2007-es Napfény című filmben kapott hasonló szerepet. Sőt. Sanada Reynolds-hoz hasonlóan az X-Men-es univerzumban is megfordult. A 2013-as Farkas filmben alakított egy figurát.

A premier környéki időben megjelent egy nagyon érdekes pletyka. Néhányan azt gondolták, hogy az Élet a Sony által tervezett Venom előzményfilmje lehet. A rajongók úgy gondolták, hogy erre utal az is, hogy egy snitt megegyezik egy a Sam Raimi által rendezett Pókember 3 egyik snittjével.