A tervek szerint 2018-ban szeretnék bemutatni a Purge 4. részét. A rendezést ez alkalommal nem James DeMonaco vezényelné, de a forgatókönyvet ő készíti. Egy előzménymozival lehetünk gazdagabbak.

A 2013-ban bemutatott A bűn éjszakája korrekt sikert ért el. Sőt mi több, egész gyorsan egymás után újabb felvonások érkeztek. 2016-ra már trilógiává bővült a sztori, amelyben a Megtisztulás éjszakája kapta a főszerepet.

Az utolsó rész amúgy egyfajta lezáró epizódnak is tekinthető, amely azért magában hordozat az esetleges folytatás lehetőségét. A pénzügyi bevételeket látva nem i csoda, hogy a stúdió is úgy érezte, hogy van még szufla a sztoriban. Az újabb rókabőr helyett azonban egy érdekesebb megközelítést választottak.

Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor ez alkalommal azt mutatják meg nekünk, hogy miként is jutottunk el az első Megtisztulás éjszakájához és talán azt, hogy milyen is volt az az éjszaka.

A stúdió bejelentése szerint a Purge 4. része 2018. július 4-én, stílusosan a Függetlenség napján érkezhet meg a tengerentúli mozikba. Ennél viszont sokkal többet azért egyelőre nem tudni. Az mondjuk biztosnak tekinthető, hogy az ötletgazda, James DeMonaco jegyzi a forgatókönyvet. Ez kifejezetten jó húzásnak tűnik.

A rendezést viszont a The Hollywood Reporter értesülései szerint nem ő, hanem egy új szakember vezényelheti. A THR arról számolt be, hogy a stúdió Gerard McMurray-re bízta a rendezői széket. McMurray korábban producere volt A megálló című filmnek. Rendezőként pedig a Burning Sands című dráma fűződik a nevéhez, ergo meglehetősen ismeretlen direktorról van szó.

Azt nem tudni, hogy a főbb szerepekben kiket láthatunk. Vélhetően teljesen új arcokkal rukkol elő a széria. A forgatások megkezdésének idejéről sem érkezett még információ. Persze amennyiben tartani szeretnék a jövő júliusi premiert, akkor még talán idén neki látnak a munkálatoknak.

Ha minden igaz The Purge: The Island címen kerülhet majd a tengerentúli mozikba a negyedik rész.