Játékadaptáció formájában térhet vissza a képernyőkre a Gonosz halott. Az Evil Dead The Game oltári szórakozást ígér, a klasszikus sztori nyomvonalán!

Sam Raimi rendezésében 1981-ben mutatkozott be a Gonosz halott, ami 1987-ben és 1993-ban két újabb folytatást kapott. 2013-ban remake formájában éledt újjá a sztori, majd egy Ash vs. Evil Dead című sorozatban maga Bruce Campbell is újra nyeregbe pattant. A hírek szerint ráadásul most egy újabb projekt van készülőben, amiről egyelőre nem sokat tudni.

Ami viszont biztos, hogy a Saber Interactive háza táján az elmúlt időszakban egy a sztori alapul vevő játékadaptáció készült.

A kaland több szempontból is rémizgalmasnak tűnik.

Alapvetően egy négyfős csapatot kapunk és ezeket a karaktereket irányíthatjuk. Természetesen Ash bőrébe bújhatunk, ráadásként Bruce Campbell a játékhoz néhány új mondatot is feldarált, így kvázi dolgozott a projekten ő is. Mellette Dana DeLorenzo sorozatbeli karaktere, Kelly is feltűnik, valamint Arthus (Marcus Gilbert) A sötétség seregéből és Scotty, azaz Richard DeManincor figurája. Elvileg a 2013-as filmből senkivel nem találkozhatunk, azt kihagyták a kánonból.

A kalandokat co-op és PVP formában élhetjük át, viszont nem csak a négy főhőst irányíthatjuk, hanem a gonoszok bőrébe is bújhatunk. Kicsit talán úgy, mint annak idején a Péntek 13 játékban. Esetünkben viszont a démonokat irányítva rengeteg formában lehetünk jelen, megszállhatunk tárgyakat és karaktereket is.

Az ígéretek szerint a játékadaptáció a franchise humorát és véres részeit sem nélkülözi, sőt néhány klasszikus helyszín is előkerül, például az erdei házikó, ahol az első filmek játszódtak. Emellett 25 fegyver áll majd rendelkezésünkre, természetesen a láncfűrésszel az élen és lehetőség lesz skillfák gyűjtögetésére is, hogy még erősebbé tegyük karaktereinket.

Az Evil Dead: The Game valamikor 2021-ben érkezik, PlayStation 5-re, 4-re, Xbox Series X-re és a korábbi generációs változatra, valamint Nintendo Switch-re!

Evil Dead: The Game előzetes: